Aandoening

Lymfeklierkanker (Hodgkin en Non-Hodgkin lymfoom)

Lymfeklierkanker is een kwaadaardige aandoening in het lymfeklierstelsel.

Lymfeklierkanker ontstaat door een kwaadaardige, ongeremde celdeling van de lymfocyten in de lymfeklier. Er bestaan verschillende varianten van lymfeklierkanker. Elke variant heeft een eigen ziekteverloop en andere behandelingsmogelijkheden. Grofweg is lymfeklierkanker onder te verdelen in twee hoofdgroepen: Hodgkin lymfoom en Non-Hodgkin lymfoom. Hodgkin lymfoom is grotendeels één soort lymfeklierkanker. Non-Hodgkin lymfoom is daarentegen onder te verdelen in veel verschillende typen.

Kanker is een ingrijpende ziekte. Alles waar u mee te maken krijgt voor, tijdens of na de behandeling hebben we voor u verzameld op onze pagina 'Kanker'.

Lees meer

Binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis is de zorg voor mensen met Hodgkin lymfoom en Non-Hodgkin lymfoom vastgelegd in een zogenaamd zorgpad. Dit betekent dat zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met lymfeklierkanker duidelijke afspraken hebben gemaakt: wie geeft welke zorg en op welk moment? Wij geven u met het zorgpad ook inzicht in het traject waarin u zit: wat is de volgende stap, wanneer kunt u die verwachten en wie begeleidt u daarbij?

Meer informatie?

Kijk op de website van Hematon voor meer informatie over:

- Hodgkinlymfoom

- Agressieve Non-Hodgkinlymfoom

- Indolente Non-Hodgkinlymfoom

Code ONC-403
Laatste revisie: 16 april 2024 - 13:56