Headerafbeelding
Afdeling Reumatologie
Afdeling

Reumatologie

Bij het specialisme Reumatologie kunnen patiënten terecht met reumatische klachten.

Reumatische klachten zijn pijnklachten in delen van het bewegingsapparaat zoals botten, spieren, gewrichten en pezen. Vaak wordt gesproken over 'reuma' als in feite een reumatologische aandoening wordt bedoeld.

Lees meer

Op zoek naar een fysiotherapeut?

Het Fysiotherapie reumatoïde artritis netwerk oftewel FYRANET is een initiatief van de fysiotherapeuten, de verpleegkundig specialist reumatologie, de reumatologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en een aantal eerstelijns fysiotherapeuten. Het heeft als doel hoogwaardige fysiotherapeutische zorg te bieden voor mensen met reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, m. Bechterew, artritis psoriatica en arthrosis. Op de ledenlijst staan de fysiotherapeuten die in Noord Oost Brabant zijn aangesloten bij FYRANET. 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

16
aandoeningen
Bekijk aandoeningen
2
onderzoeken
Bekijk onderzoeken
44
behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Hoe verloopt een bezoek aan de polikliniek Reumatologie?

Het eerste bezoek aan de reumatoloog is uitgebreid. Er vindt een uitgebreid vraaggesprek plaats en een compleet lichamelijk onderzoek.

Veel gestelde vragen over Reumatologie

Heeft u een vraag? Kijk eerst of het antwoord op uw vraag wellicht op onze pagina met veel gestelde vragen staat, voordat u contact met ons opneemt.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Avondspreekuur

U kunt bij deze polikliniek ook terecht op het avondspreekuur op dinsdagavond van 16.00 tot 20.00 uur op de locatie ’s-Hertogenbosch.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Mirella Bes
Drs. M.A. Bes
Reumatoloog
Profielfoto zorgverlener Marjonne Creemers
Dr. M.C.W. Creemers
Reumatoloog
Profielfoto zorgverlener Monique Geurts
Drs. M.A.W. Geurts
Reumatoloog
Bekijk ons team

Meer informatie

Laatste revisie: 25 januari 2019 - 11:24