Headerafbeelding
Afspraak op de polikliniek Algemene Interne Geneeskunde
Afdeling

Osteoporosespreekuur

Het osteoporosespreekuur is bedoeld voor mensen die vanwege een botbreuk in het Jeroen Bosch ziekenhuis zijn geweest en waarbij na onderzoek is gebleken dat zij een verhoogd risico hebben op osteoporose.

Bij patiënten met een botbreuk en een verhoogd risico op osteoporose, is de kans groter dat zij opnieuw iets te breken. Daarom komen deze patiënten in aanmerking voor een onderzoek naar hun botdichtheid. Zo kan de arts beoordelen of er sprake is van osteoporose.

Bent u met een botbreuk in het Jeroen Bosch Ziekenhuis geweest en heeft u een verhoogd risico op osteoporose? Dan krijgt u automatisch binnen 2 tot 3 maanden een brief waarin een afspraak voor een DEXA-scan (botdichtheidsmeting) en een bloedonderzoek wordt aangeboden. Daarna bezoekt u het osteoporosespreekuur en zo nodig stellen we een behandeling in.

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Mirella Bes
Drs. M.A. Bes
Reumatoloog
Profielfoto zorgverlener Ankie Boom - de Hart
J.W.M. Boom- de Hart
Diabetesverpleegkundige, Osteoporoseverpleegkundige
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-062
Laatste revisie: 13 maart 2023 - 14:22
Over dit spreekuur

Osteoporosespreekuur

Wanneer kunt u bellen met vragen?

Heeft u een brief heeft ontvangen voor verder onderzoek? Dan kunt u bellen naar de polikliniek Interne Geneeskunde of de polikliniek Reumatologie. Zij zijn te bereiken op maandag, donderdag en vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. In de brief leest u welke polikliniek u kunt bellen. Ook als u dringende vragen heeft kunt u bellen naar een van deze poliklinieken.

  • Algemeen Interne Geneeskunde, telefoonnummer (073) 553 30 81.
  • Reumatologie, telefoonnummer (073) 553 28 86.