Headerafbeelding
Patiënt meldt zich aan bij aanmeldzuil op polikliniek Anesthesiologie en Pijnbestrijding
Afdeling

Pijnbestrijding

De afdeling Pijnbestrijding is bedoeld voor patiënten met pijnklachten die langere tijd bestaan. We spreken dan van chronische pijnklachten.

Bij de afdeling Pijnbestrijding werken 4 pijnspecialisten. De pijnspecialisten werken samen met andere specialisten, waaronder o.a. neurologen, neurochirurgen, orthopeden en chirurgen. Daarnaast hebben zij zo nodig contact met o.a. fysiotherapeuten en psychologen.

Helaas zijn we door het grote aantal patiënten soms gedwongen nieuwe patiënten op een wachtlijst te plaatsen. Wij weten dat deze vertraging vervelend voor u is, maar hopen dat u er begrip voor heeft. 

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Over deze afdeling

Alle belangrijke informatie op een rij.

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Paul Cornelissen
Drs. H.J.G.M. Cornelissen
Anesthesioloog, Pijnspecialist
Profielfoto zorgverlener Gert-Jan Wagteveld
Drs. G.J. Wagteveld
Anesthesioloog, Pijnspecialist
Profielfoto zorgverlener Jorgo Lambrou
Drs. G. Lambrou
Anesthesioloog, Pijnspecialist
Bekijk ons team
Code ANE-037
Laatste revisie: 28 maart 2024 - 11:32
Over deze afdeling

Pijnbestrijding

Voor uw eerste afspraak op de afdeling Pijnbestrijding verzoeken wij u thuis een digitale vragenlijst in te vullen via MijnJBZ. Wij vragen u de vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen. Lukt het u niet om de vragenlijst thuis in te invullen, dan kunt u dit doen in het ziekenhuis bij het MijnJBZ Servicepunt. U vindt het servicepunt aan de boulevard, voorbij de Infobalie aan de rechterkant. We vragen u wel om uiterlijk 20 minuten vóór uw afspraak de vragenlijst in te vullen.

Heeft u thuis nog andere belangrijke informatie over uw medische problemen? Neemt u die dan mee bij uw eerste bezoek aan de polikliniek.

Tijdens uw eerste bezoek aan de afdeling maakt u kennis met de assistente en de pijnspecialist. Tijdens dit intakegesprek worden uw pijnklachten besproken. Voor een eventuele behandeling krijgt u een nieuwe afspraak mee.

Voordat een behandeling wordt gestart is soms verder onderzoek nodig door een andere specialist. In dat geval wordt voor u een afspraak gemaakt bij de betreffende specialist.

Als er voldoende gegevens aanwezig zijn, kan de pijnspecialist u een behandeling voorstellen. Is tijdens het eerste bezoek niet meteen duidelijk welke behandeling voor u geschikt is? Dan kan het zijn dat uw pijnprobleem eerst wordt besproken met andere specialisten. U ontvangt dan later bericht hoe u verder behandeld kunt worden.

Door de chronische pijnklachten ontstaan meestal meer problemen dan de pijn alleen. De pijn kan het u moeilijk maken om goed te functioneren. Ook kan de pijn u psychisch zwaar belasten. In dat geval zullen wij met u bespreken of er een mogelijkheid bestaat om u te leren anders met deze pijnklachten om te gaan. Bekijkt u alvast de algemene tips hiervoor.

Wij kunnen niet garanderen dat u van de pijn af komt. Het kan zijn dat uw klachten niet met de beschikbare technieken behandeld kunnen worden. Behandeling van pijnklachten die reeds langere tijd bestaan, is vaak moeilijk en een moeizaam verlopend proces. Wij zullen echter onze ervaring en deskundigheid voor u inzetten en doen wat mogelijk is om uw pijnklachten te verminderen.

Kunt u niet naar uw afspraak komen?

Belt u dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk een werkdag voordat u de afspraak heeft naar de polikliniek. Uw plaats kan dan gebruikt worden om een andere patiënt te helpen. Zo werkt u ook mee om de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden!

Als u nog vragen heeft dan kunt u bellen naar de afdeling Pijnbestrijding.