Headerafbeelding
Neuroloog geeft uitleg aan patiënt
Afdeling

Neurochirurgie

Neurochirurgen doen operaties aan de rug, nek en zenuwen.

De neurochirurgen die werken in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn afkomstig uit het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Dit ziekenhuis is hét centrum voor neurochirurgie in Noord-Brabant. De 11 neurochirurgen uit Tilburg vormen een zogenaamde regiomaatschap. Zij doen in alle Brabantse ziekenhuizen consulten en doen er ook operaties.

Lees meer

Doorverwijzing door de specialist

De neurochirurgen in Nederland - en meer in het bijzonder in het Jeroen Bosch Ziekenhuis - vervullen een zogenaamde derdelijns functie. Meestal bent u voor uw klacht of aandoening naar de huisarts geweest (eerstelijn). Die heeft u doorverwezen naar de medisch specialist in het ziekenhuis (tweedelijn). Dat kan bijvoorbeeld een neuroloog zijn of een orthopedisch chirurg. Deze schakelt op zijn beurt de neurochirurg in (derdelijn).

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Hilke Ardon
Dr. H. Ardon
Neurochirurg
Profielfoto zorgverlener Liselotte Lamers
Drs. L. Lamers
Neurochirurg
Drs. S.T. Lie
Neurochirurg
Bekijk ons team
Code AFD-066
Laatste revisie: 13 juli 2023 - 14:56

Neurochirurgie