
Adviezen bij obstetrische plexus brachialis parese bij zuigelingen
Bij de geboorte kan uw kind een beschadiging krijgen van de zenuwen die vanuit de nek naar de arm lopen. Hierdoor kan er een verlamming ontstaan.
Translate instructions
For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Lees meer
Wat zijn de gevolgen?
Een taak van de zenuwen is het aansturen van de spieren. Een andere taak is het doorgeven van gevoel. Als zenuwen door beschadiging niet goed werken, kan het zijn dat uw kind niet goed kan bewegen en voelen met het armpje.
Hoe ziet de toekomst er uit?
Meestal herstellen de zenuwen zich zo goed dat er uiteindelijk niets meer van te merken is. Soms kan de beschadiging ernstig zijn. Dan blijft uw kind klachten houden. Dat weten we de eerste weken niet. De toekomst is dus nog onzeker.
U krijgt adviezen waar u op kunt letten bij de verzorging van uw kindje.
Praktische tips
Wat neemt u mee voor uw kind?
Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, JBZ-patiëntenpas en het Actueel Medicatie Overzicht (AMO) van uw kind. Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.
MijnJBZ voor kinderen
Kinderen onder de 12 jaar en hun ouders kunnen niet inloggen in het dossier van het kind in MijnJBZ. Wilt u informatie in het dossier inzien? Dan kunt u mogelijk een machtiging voor uw kind aanvragen. Kijk voor de actuele informatie op www.mijnjbz.nl/machtiging.
Opleidingsziekenhuis
In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassistenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behandeld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwalificeerde zorgverlener.