Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Verpleegafdeling Cardiologie

De verpleegafdeling Cardiologie is bedoeld voor patiënten die vanwege hartproblemen opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. 

Patiënten met plotselinge ernstige hartklachten of chronische hartproblemen kunnen ook worden opgenomen op de Coronary Care Unit (hartbewaking) of Eerste Hart Hulp.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Behandelingen
Bekijk behandelingen

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Meer informatie

Code AFD-121
Laatste revisie: 14 september 2023 - 10:14
Over deze verpleegafdeling

Verpleegafdeling Cardiologie

Wie werken hier?

Op de verpleegafdelingen Cardiologie werken we met teamverpleging. Het team bestaat uit een unithoofd, secretaresses, verpleegkundig coördinatoren, verpleegkundigen, eerst verantwoordelijke verpleegkundige (EVV-er), zorgassistenten, afdelingsassistenten, studenten en stagiaires. Op de afdeling treft u ook de cardioloog, zaalarts en een arts-assistent (basis arts eventueel in opleiding tot specialist) aan. Samen met de verpleegkundigen bespreken zij dagelijks het beleid met u.

Als het nodig is, kunnen we ook andere medewerkers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis betrekken bij de behandeling. Bijvoorbeeld een hartfalenverpleegkundige, een fysiotherapeut of een maatschappelijk werker.

Voor wie is deze afdeling?

Op de verpleegafdeling Cardiologie worden zowel mannen als vrouwen opgenomen van allerlei leeftijden. Opnames vinden plaats via de Spoedeisende Hulp, de polikliniek, hartbewaking, Eerste Hart Hulp, de Intensive Care, maar ook via andere verpleegafdelingen of instellingen.