Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Coronary Care Unit (hartbewaking)

De Coronary Care Unit (hartbewaking) is een specialistische afdeling op het gebied van hartproblemen.

Aangepaste bezoektijden

Op dit moment zijn er andere regels voor het ontvangen van bezoek op onze verpleegafdelingen. Dit heeft te maken met het Coronavirus. Op de pagina "Bezoektijden" vindt u de meest actuele informatie.  

De Coronary Care Unit verplegen we patiënten met plotselinge ernstige hartklachten, maar ook patiënten met chronische (blijvende) hartproblemen. De afdeling biedt plaats aan tien patiënten. Daarnaast beschikken we over een zogenaamde acute kamer voor spoedpatiënten; de Eerste Hart Hulp.

Verder is de afdeling verantwoordelijk voor 28 telemetrie-patiënten. Dit zijn patiënten bij wie het hartritme op afstand gemeten wordt. Deze patiënten liggen voornamelijk op de verpleegafdeling Cardiologie.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onderzoeken
Bekijk onderzoeken

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Meer informatie

Code AFD-061
Laatste revisie: 16 mei 2020 - 13:41
Over deze verpleegafdeling

Coronary Care Unit (hartbewaking)

Wie werken hier?

Op de afdeling werken cardiologen, cardiologisch assistenten, Coronary Care Unit verpleegkundigen, cardiologisch gespecialiseerde verpleegkundigen, zorgassistenten, secretaresse, interieurverzorgsters, fysiotherapeuten, laboratoriummedewerkers en röntgenmedewerkers.

Op bezoek

Wij vragen u met maximaal 3 personen tegelijk op bezoek te komen. Zo blijft het rustig voor de andere patiënten die op de afdeling liggen.  Neem niet te veel bloemen, etenswaren en fruit mee als u op bezoek komt. Breng geen dranken mee.

Wij vragen één familielid contactpersoon voor de familie te zijn.