Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Coronary Care Unit (hartbewaking)

De Coronary Care Unit (hartbewaking) is een specialistische afdeling op het gebied van hartproblemen.

Op de Coronary Care Unit verplegen we patiënten met plotselinge ernstige hartklachten, maar ook patiënten met chronische (blijvende) hartproblemen. De afdeling biedt plaats aan 10 patiënten. Daarnaast beschikken we over een zogenaamde acute kamer voor spoedpatiënten; de Eerste Hart Hulp.

Verder is de afdeling verantwoordelijk voor 28 telemetrie-patiënten. Dit zijn patiënten bij wie het hartritme op afstand gemeten wordt. Deze patiënten liggen voornamelijk op de verpleegafdeling Cardiologie.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Behandelingen
Bekijk behandelingen

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Meer informatie

Code AFD-061
Laatste revisie: 6 april 2023 - 12:26
Over deze verpleegafdeling

Coronary Care Unit (hartbewaking)

Een opname op deze afdeling gebeurt vaak onverwacht en we begrijpen dat u en uw naasten daardoor soms angstig en/of bezorgd kunnen zijn.

  • Als u bent opgenomen op de Coronary Care Unit houden de verpleegkundigen uw hartritme, bloeddruk en ademhaling intensief in de gaten. Als er problemen optreden, kan de verpleegkundige hier snel op reageren.
  • U ligt u aangesloten aan de monitor. Daarnaast wordt regelmatig uw bloeddruk gemeten, bloed afgenomen, een hartfilmpje (E.C.G.) gemaakt en gekeken wat de hoeveelheid zuurstof in uw bloed is (saturatie).
  • Het is belangrijk dat u vertelt aan de verpleegkundige als u ergens last van heeft. Voelt u zich benauwd? Heeft u (opnieuw) pijn?

Wie werken hier?

Op de afdeling werken cardiologen, cardiologisch assistenten, gespecialiseerd verpleegkundigen, verpleegkundigen die een opleiding volgen tot gespecialiseerd verpleegkundige en zorgassistenten.

Neem als het kan een Actueel Medicatie Overzicht en uw medicijnen van thuis mee, als u wordt opgenomen. Op de afdeling krijgt u de medicijnen van de verpleegkundige. Gebruikt u inhalatiemedicatie of insuline? Dan kunt u met de verpleegkundige overleggen of u die zelf gebruikt zoals u thuis gewend bent (in eigen beheer).

Als u niet meer op de Coronary Care Unit hoeft te blijven, gaat u naar de verpleegafdeling Cardiologie. Soms wordt daar uw hartritme nog op afstand gecontroleerd met Telemetrie. Soms gaat u vanuit de Coronary Care Unit direct naar huis.