Headerafbeelding
Afdeling Reumatologie
Afdeling

Reumatologie

Bij het specialisme Reumatologie kunnen patiënten terecht met reumatische klachten.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Uw reumatoloog vertelt u als het kan welke vorm reuma u heeft.

Vragen over corona?

Wilt u meer weten over corona(vaccinatie)? Bezoek dan de website van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie, van ReumaNederland

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Hoe verloopt een bezoek aan de polikliniek Reumatologie?

Het eerste bezoek aan de reumatoloog is uitgebreid. Er vindt een uitgebreid vraaggesprek plaats en een compleet lichamelijk onderzoek.

Veel gestelde vragen over Reumatologie

Heeft u een vraag? Kijk eerst of het antwoord op uw vraag wellicht op onze pagina met veel gestelde vragen staat, voordat u contact met ons opneemt.

Avondspreekuur

Op deze polikliniek is er elke dinsdag avondspreekuur tot 20.00 uur op de locatie ’s-Hertogenbosch.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Mirella Bes
Drs. M.A. Bes
Reumatoloog
Profielfoto zorgverlener Marjonne Creemers
Dr. M.C.W. Creemers
Reumatoloog
Profielfoto zorgverlener Monique Geurts
Drs. M.A.W. Geurts
Reumatoloog
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-117
Laatste revisie: 11 juli 2023 - 13:09