Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

MS-expertisecentrum

Het MS-expertisecentrum is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van Multiple Sclerose.

In het MS-expertisecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat een team van gespecialiseerde hulpverleners voor u klaar. Wij bieden u de juiste zorg die past bij uw situatie. Het MS-expertisecentrum levert zogenaamde topklinische zorg (hoogwaardig medische zorg).

MS-zorg

Lees meer

U kunt bij ons terecht voor onderzoek, behandeling, begeleiding en voorlichting op het gebied van MS en ook voor een eventuele tweede mening of second opinion.

Er is voor MS geen ‘standaard’ behandeling. Afhankelijk van uw situatie maken we samen met u een persoonlijk behandelplan. Alle behandelingen die geregistreerd zijn voor MS bieden we aan in ons centrum. We volgen nieuwe ontwikkelingen en zorgen ervoor dat deze snel toegankelijk zijn, bijvoorbeeld in het geval van nieuwe medicijnen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto van zorgverlener Josje van Erp
J. van Erp
Verpleegkundig specialist Neurologie
Profielfoto zorgverlener Marcel Garssen
Dr. M.P.J. Garssen
Neuroloog
Bekijk ons team
Code NEU-300
Laatste revisie: 22 december 2023 - 08:28

MS-expertisecentrum