Profielfoto zorgverlener Britt van Merriënboer
Mevr.

B.J.P. (Britt) van Merrienboer

Verpleegkundig specialist
BIG-nummer

Een verpleegkundig specialist (VS) combineert verpleegkundige en medische taken in de zorg voor patiënten. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Verpleegkundig specialist'.

Als verpleegkundig specialist sta ik met mijn ene been in de wereld van de verpleegkunde en met mijn andere been in de medische wereld. In de praktijk betekent dit dat ik medische en verpleegkundige oncologische zorg gecombineerd aan u kan aanbieden. Ik werk hierbij altijd direct samen met uw medisch specialist (chirurg, oncoloog of MDL-arts).

Lees meer

Wat kunt u van mij verwachten?

  • Binnen de oncologie richt ik mij specifiek op patiënten met maag-darm-levertumoren en de palliatieve zorg.
  • U treft mij dezelfde dag of de dag nadat u te horen heeft gekregen dat er sprake is van een oncologische ziekte. Op dat moment hoort u welke aanvullende onderzoeken we voor u in gedachte hebben en hoe de komende tijd eruit gaat zien.
  • U krijgt met veel verschillende zorgverleners te maken. Ik overzie uw gehele behandeltraject en zal de zorg voor u coördineren. Ik ben uw aanspreekpunt tijdens uw gehele behandeltraject.
  • Ik bied psychische begeleiding aan oncologische patiënten op het Oncologisch Centrum, maar ook tijdens een opname op de oncologische verpleegafdeling in het ziekenhuis.
  • Ik begeleid patiënten die deelnemen aan klinisch wetenschappelijk onderzoek.

In de oncologie is kwaliteit van leven een belangrijk begrip. Om de kwaliteit van leven te behouden of te verbeteren streef ik ernaar te werken vanuit uw wensen en behoeften. Binnen uw behandeltraject wil ik zoveel mogelijk proberen aan te sluiten op uw wensen.

Ik realiseer me dat het niet voor iedere patiënt makkelijk is om aan te geven wat zijn of haar wensen en behoeften zijn binnen het vastgestelde behandeltraject. Maar juist als je echt werkt vanuit de visie dat de wensen en behoefte van de patiënt belangrijk zijn, moet het er ook niet toe doen of de patiënt dit aan kan geven. Daar gaat het nou juist om. Dat ook iemand die misschien niet zo goed aan kan of durft te geven wat hij wil, toch de hulp krijgt die hij nodig heeft. Als je dat met het team voor elkaar kunt krijgen, ben je volgens mij op een goede manier bezig.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Gastro-enterologie (GE)

Mijn opleiding

2009-2011
Master Advanced Nurse Practitioner ,Cum Laude, aan de Fontys Hogescholen, Tilburg
2008-2009
Verpleegkundige vervolgopleiding Oncologie in het UMC Utrecht
2003-2006
Verkorte HBO-Verpleegkunde, Cum Laude, aan de Hogeschool Zuyd, Heerlen

Bijzonderheden

Bestuurslid Verpleegkundige Advies Raad JBZ (VAR)
Laatste revisie: 13 augustus 2021 - 20:59