Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Alvleeskliercentrum

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft alle kennis en expertise over ziekten in en rondom de alvleesklier gebundeld in een Alvleeskliercentrum. Als u een aandoening heeft aan uw alvleesklier, goedaardig of kwaadaardig, wordt u behandeld in dit centrum.

De zorg voor alvleesklieraandoeningen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat hoog aangeschreven. Verschillende Brabantse ziekenhuizen verwijzen hun patiënten naar dit centrum voor bijvoorbeeld operaties bij alvleesklierkanker.

Lees meer

Binnen het Alvleeskliercentrum is de zorg voor mensen met alvleesklierkanker vastgelegd in een zogenaamd zorgpad. Dit betekent dat zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met alvleesklierkanker duidelijke afspraken hebben gemaakt: wie geeft welke zorg en op welk moment? Dit verhoogt de kwaliteit van de zorgverlening.

We behandelen ook de volgende aandoeningen: pancreas cysten, acute pancreatitis, chronische pancreatitis, necrotische pancreatitis, IPMN (intraductaal papillair mucineus neoplasma) en goedaardige tumoren. Ook voor ernstige (necrotische) pancreatitis hebben wij de juiste expertise in huis.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Desi van den Boogaard
D.J.M. van den Boogaard
Verpleegkundig specialist
Profielfoto zorgverlener Koop Bosscha
Dr. K. Bosscha
Gastro-intestinaal chirurg, Oncologisch chirurg
Bekijk ons team

Meer informatie

Laatste revisie: 22 juni 2022 - 14:56

Alvleeskliercentrum