Headerafbeelding
De operatiekamer van het ziekenhuis
Afdeling

GE-chirurgie

Gastro-enterologische chirurgie richt zich op operaties in de buikholte, zoals operaties aan de dikke darm, alvleesklier, lever of galblaas.

Goedaardige aandoeningen van de slokdarm en maag (zoals middenrifbreuken) worden ook vaak door onze chirurgen behandeld. Patiënten die een operatie moeten ondergaan voor alvleesklier- of galwegaandoeningen worden vanuit de regio verwezen naar het JBZ. Voor operaties bij kwaadaardige aandoeningen aan de slokdarm en maag, wordt u naar het ETZ in Tilburg verwezen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Waar heeft u uw afspraak?

Uw afspraak op het spreekuur van de chirurg kan gepland worden op de polikliniek Chirurgie (route A 0 3) of in het Oncologisch Centrum (route C -1 -2). De chirurgen hebben soms spreekuur in het Oncologisch Centrum, ook voor patiënten die geen oncologische aandoening hebben. 

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Koop Bosscha
Dr. K. Bosscha
Gastro-intestinaal chirurg, Oncologisch chirurg
profielfoto zorgverlener Werner Draaisma
Dr. W.A. Draaisma
Gastro-intestinaal chirurg, Oncologisch chirurg
Bekijk ons team
Code AFD-082
Laatste revisie: 8 maart 2023 - 11:14

GE-chirurgie