Headerafbeelding
afdelingen chirurgie verpleegafdeling verpleegkundige patiënt
Afdeling

Verpleegafdeling Chirurgie A7

Op de verpleegafdeling Chirurgie worden patiënten behandeld die een operatieve ingreep hebben ondergaan.

Patiënten die opgenomen worden op de verpleegafdeling Chirurgie hebben een  grotere operatie gehad. Of ze hebben meer zorg nodig na hun operatie vanwege hun voorgeschiedenis. Na een kleinere operatie wordt u meestal opgenomen op de afdeling Dagbehandeling Snijdend of afdeling Kort Verblijf. Het is mogelijk dat u vóór de operatie eerst wordt opgenomen op de Operatie Ontvangst Afdeling.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Behandelingen
Bekijk behandelingen

Op deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Laatste revisie: 13 december 2019 - 11:45
Op deze verpleegafdeling

Verpleegafdeling Chirurgie A7

Noord- en Zuidvleugel

De verpleegafdeling bestaat uit een Noord- en een Zuidvleugel. Afhankelijk van de aandoening waaraan u geopereerd bent, komt u op één van deze afdelingen te liggen:

  • Verpleegafdeling A7 Noord: gastro-intestinale chirurgie (maag-darm chirurgie), oncologische chirurgie en buikchirurgie
  • Verpleegafdeling A7 Zuid: longchirurgie, traumachirurgie en vaatchirurgie.

Wie werken hier?

Op de verpleegafdeling Chirurgie werken verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen (HBO /MBO), verzorgenden, secretaresses en medewerkers van de huishoudelijke dienst. Daarnaast komen er op de afdeling chirurgen, zaalartsen, specialistisch verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, apothekersassistenten en een geestelijk verzorger.

Artsenvisite

Tijdens de artsenvisite loopt er dagelijks een zaalarts met een verpleegkundige bij u langs. Stel gerust uw vragen. Er worden afspraken gemaakt over uw verdere behandeling. De specialisten lopen regelmatig mee, maar hebben afwisselend dienst. Het is mogelijk dat een collega van uw behandelend arts visite loopt.

Op bezoek

Patiënten die opgenomen zijn op de verpleegafdeling Chirurgie hebben veel rust nodig. Daarom gelden op onze afdeling afwijkende bezoektijden. Wij vragen u met maximaal twee personen tegelijk op bezoek te komen. Zo blijft het rustig voor de andere patiënten die op de afdeling liggen.