Headerafbeelding
Man krijgt informatie van medewerker bij balie polikliniek orthopedie
Afdeling

Orthopedie

Het specialisme Orthopedie houdt zich bezig met de operatieve en niet-operatieve behandeling van patiënten met problemen aan het bewegingsapparaat.

De orthopedische chirurg behandelt patiënten met problemen aan gewrichten, botten, spieren en pezen. Meestal is de behandeling conservatief. Dat betekent dat er geen operatie nodig is. Soms is een (kijk)operatie wel nodig. Het doel van de behandeling is altijd het verminderen van pijn en het verbeteren van de functie van bijvoorbeeld de schouder, knie, heup of rug.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

42
aandoeningen
Bekijk aandoeningen
1
onderzoek
Bekijk onderzoeken
31
behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Veel gestelde vragen over Orthopedie

Heeft u een vraag? Kijk eerst of het antwoord op uw vraag wellicht op onze pagina met veel gestelde vragen staat, voordat u contact met ons opneemt.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Dimitri van Doeselaar
Drs. D.J. van Doeselaar
Orthopedisch chirurg
Profielfoto zorgverlener Conny Douw
Drs. C.M. Douw
Orthopedisch chirurg
Profielfoto zorgverlener Huub Hamelinck
Drs. H.K.M. Hamelinck
Orthopedisch chirurg
Bekijk ons team

Meer informatie

Laatste revisie: 17 mei 2019 - 14:45