Headerafbeelding
Man krijgt informatie van medewerker bij balie polikliniek orthopedie
Afdeling

Orthopedie

Het specialisme Orthopedie houdt zich bezig met de operatieve en niet-operatieve behandeling van patiënten met problemen aan het bewegingsapparaat.

De orthopedische chirurg behandelt patiënten met problemen aan gewrichten, botten, spieren en pezen. Meestal is de behandeling conservatief. Dat betekent dat er geen operatie nodig is. Soms is een (kijk)operatie wel nodig. Het doel van de behandeling is altijd het verminderen van pijn en het verbeteren van de functie van bijvoorbeeld de schouder, knie, heup of rug.

Lees meer

Kinderorthopedie

Bij kinderen hebben problemen aan gewrichten, botten, spieren en pezen vaak een andere oorzaak dan bij volwassenen. Door de groei en ontwikkeling van een kind kunnen problemen die in het begin nog mild zijn, verergeren. Ze kunnen dan grote gevolgen hebben voor het bewegen en functioneren van het kind. Vanwege deze specifieke problematiek kunnen kinderen met orthopedische problemen het beste worden verwezen naar een gespecialiseerde orthopeed, een kinderorthopeed.

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis werken twee kinderorthopeden: Arjan Plat en Conny Douw. Zij zijn algemeen orthopedisch chirurg en hebben zich daarnaast gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Door hun inmiddels uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van de kinderorthopedie, kunnen zij erg goed onderscheiden of - en op welke leeftijd - behandeling nodig is. Zo nodig kunnen specifieke problemen al direct na de geboorte aangepakt worden.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

42
aandoeningen
Bekijk aandoeningen
1
onderzoek
Bekijk onderzoeken
29
behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Veel gestelde vragen over Orthopedie

Heeft u een vraag? Kijk eerst of het antwoord op uw vraag wellicht op onze pagina met veel gestelde vragen staat, voordat u contact met ons opneemt.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht. Verder zijn belangrijk…

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Dimitri van Doeselaar
Drs. D.J. van Doeselaar
Orthopedisch chirurg
Profielfoto zorgverlener Conny Douw
Drs. C.M. Douw
Orthopedisch chirurg
Profielfoto zorgverlener Huub Hamelinck
Drs. H.K.M. Hamelinck
Orthopedisch chirurg
Bekijk ons team

Meer informatie

Laatste revisie: 25 januari 2019 - 11:20