Headerafbeelding
sportarts onderzoekt been
Onderzoek

Sportkeuring - Danskeuring

Bij een danskeuring geven we advies over waar uw kind op moet letten als hij of zij fanatiek danst of wil gaan dansen.

Uw kind kan een danskeuring laten doen na een positieve auditie of na overleg met de VHD-leiding. Daarnaast kan uw kind een danskeuring doen als hij of zij fanatiek danst of wil gaan dansen.

De danskeuring is ontwikkeld door Petra Keijsers (sportarts en voormalig topdanseres) en Bart van Dinther (fysiotherapeut en voormalig topdanser) van het Sport Medisch Centrum en Geraldine van de Griend (directeur) van de Vooropleiding Hedendaagse Dans Noord-Brabant (VHD).

Lees meer

Spitzenkeuring

Als uw kind van zijn/haar dansdocent op spitzen mag dansen, is het mogelijk om een spitzenkeuring te laten doen. Bij een spitzenkeuring beoordelen we of het lichamelijk verantwoord is om op spitzen te kunnen gaan dansen. Mogelijk zijn er nog beperkingen waar uw kind eerst aan moet werken om het risico op blessures te verkleinen.

Hoe verloopt het onderzoek?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek.

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportarts

De sportarts onderzoekt en behandelt (sport)blessures. De sportarts doet uitgebreid onderzoek. Eventueel laat de sportarts een röntgenfoto, MRI-onderzoek, CT-onderzoek, echo, ECG en/of inspanningstest uitvoeren. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, expertise voeding en expertise prestatiegedrag.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code SMC-021
Laatste revisie: 4 december 2023 - 13:24
Hoe verloopt het onderzoek?

Sportkeuring - Danskeuring

Wat neemt u mee?

  • Een geldig legitimatiebewijs van uw kind.
  • De ingevulde vragenlijst (als uw kind deze toegestuurd heeft gekregen).
  • Het Actueel Medicatie Overzicht (AMO) van uw kind.

Waar meldt u zich in het SMC?

In de bevestigingsbrief staat op welke locatie de afspraak is.

Marathonloop 9, 5235 AA ’s-Hertogenbosch

De ingang van het Sport Medisch Centrum zit in Sporthal ‘De plek’ op de eerste etage. Daar meldt u zich bij de Infobalie.

Het Zuiderkruis 23a, 5215 MV 's-Hertogenbosch

U meldt zich bij de receptie van Jumbo Visma.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een functieassistent, fysiotherapeut en sportarts. Het onderzoek duurt 1 tot 1.5 uur. Bij een spitzenkeuring krijgt uw kind alleen het onderzoek van de fysiotherapeut.

De functieassistent:

Meet de lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk en test de ogen van uw zoon of dochter.

De fysiotherapeut:

  • Bekijkt hoe de gewrichten van uw kind bewegen.
  • Test de lenigheid, kracht, stabiliteit en houding aan de hand van dansspecifieke testen.

De sportarts:

  • Neemt de ingevulde vragenlijst door.
  • Luistert naar hart, longen en buik van uw zoon of dochter.

Uw kind en u krijgen direct na de onderzoeken advies van de fysiotherapeut en de sportarts over de uitslagen van de onderzoeken. U krijgt ook een schriftelijk verslag.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft dan kunt u bellen naar het secretariaat van het Sport Medisch Centrum, telefoonnummer: (073) 553 35 53.