Headerafbeelding
Foto mobiele telefoon in hand
Behandeling

MS thuismonitoring

Mensen met MS kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie
Code NEU-402
Laatste revisie: 15 april 2024 - 13:09
Hoe verloopt thuismonitoring?

MS thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de verpleegkundig specialist of de neuroloog. Zo houden we u goed in de gaten.

U heeft een smartphone nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

In de Thuismeten app vult u 1 week na de start van de medicijnen (Dimethylfurmaraat) een aantal vragen in. Deze gaan over uw ontlasting, flushing en bovenbuikklachten. U kunt uw klachten ook toelichten. 

Op deze manier meten we eigenlijk hoe het met u gaat. 

Verder krijgt u 21 en 56 dagen na het starten van de medicijnen de vraag of u behoefte heeft aan een afspraak. Elke 91 dagen wordt u gevraagd of u bloed heeft laten prikken. 

De antwoorden komen terecht bij het Monitoringscentrum. Als de metingen afwijken, krijgen de medewerkers van het Monitoringscentrum een melding. We nemen dan contact met u op en kunnen op tijd hulp bieden als uw situatie verandert.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

U kunt ook via de 'Thuismeten app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!