Headerafbeelding
Man en vrouwen bekijken MijnJBZmap op tablet
Afdeling

Monitoringscentrum

Bij het Monitoringscentrum komen alle thuismetingen binnen.

U kunt bij ons terecht als u meedoet aan de thuismonitoring voor bijvoorbeeld COVID-19, hartfalen, hartrevalidatie, astma, COPD, diabetes of hoge bloeddruk. Verpleegkundigen beoordelen de metingen en kunnen u opbellen voor een extra gezondheidscheck. Wanneer dat nodig is, overleggen zij met de verpleegkundig specialist of de huisarts.

Waarom monitoring?

Monitoren zorgt voor meer eigen regie in gezondheidswelzijn. Hierdoor kunt u meer inzicht krijgen in uw gezondheid. Op deze manier kunnen controles thuis plaatsvinden. Zo hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. Daarnaast krijgt u door thuismonitoring op maat gemaakte zorg. U krijgt de zorg die bij u past.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen

Thuismonitoring

Installeren en gebruiken van een app

Lees de instructies om aan de slag te gaan met de app.

Thuismeten app  JBZetje  MySugr app

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Laura Driessen
L. Driessen
Verpleegkundig consulent
Kim de Gouw-van Delft
C.P. de Gouw - van Delft
Verpleegkundig consulent
Bekijk ons team

Meer informatie

Code AFD-132
Laatste revisie: 9 februari 2022 - 16:12
Thuismonitoring

Monitoringscentrum

Gaat u na een opname met een COVID-infectie weer naar huis? Dan blijven we u in de gaten houden via thuismonitoring. U voert 3 keer per dag metingen over uw gezondheid in via de app Thuismeten. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum. Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de huisarts. Als het nodig is zal de huisarts actie ondernemen. Op de pagina 'Covid Thuis' vindt u alle belangrijke informatie.

Heeft u COPD of astma? Dan houden we u in de gaten via thuismonitoring. U voert metingen over uw gezondheid in via de app Thuismeten. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum. Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de longverpleegkundige. Zo houden we u goed in de gaten.

Heeft u hartfalen of hartrevalidatie? Dan houden we u in de gaten via thuismonitoring. U voert metingen over uw gezondheid in via de app Thuismeten. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum. Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de verpleegkundig specialist. Zo houden we u goed in de gaten. Zo kunnen we snel uw medicijnen aanpassen als dat nodig is.

Heeft u boezemfibrilleren, ook wel atriumfibrilleren genoemd? Dan kunnen wij u in de gaten houden via thuismonitoring. U meet via de app uw hartslag en hartitme. U krijgt vervolgens een melding of deze regelmatig of onregelmatig is. De metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen wij contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Heeft u zelf vragen? Dan kunt u die via de app stellen. Wanneer het nodig is overleggen wij met de verpleegkundig specialist. Zo houden wij u goed in de gaten.

Heeft u een hoge bloeddruk? Dan houden we u in de gaten via thuismonitoring. U voert metingen over uw gezondheid in via de app Thuismeten. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum. Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer dat nodig is, overleggen we met de vaatverpleegkundige of internist. Zo houden we u goed in de gaten. Zo kunnen we snel uw medicijnen aanpassen als dat nodig is.

Bent u zwanger en heeft u een hoge bloeddruk (zwangerschapshypertensie)? Dan houden we u in de gaten via thuismonitoring. U voert metingen over uw gezondheid in via de app Thuismeten. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum. Wijken de metingen af? Dan plannen we een belafspraak in met de arts. De arts belt u dan op om te vragen hoe het met uw gezondheid gaat.

Heeft u diabetes mellitus (suikerziekte)? Bij Diabetes Thuis houden wij uw diabetes op afstand in de gaten via thuismonitoring. We gebruiken hiervoor de app mySugr. Ook vrouwen met zwangerschapsdiabets kunnen hier gebruik van maken.

JBZetje is een app die u en uw behandelaar meer inzicht geeft in de ontwikkeling van de klachten als gevolg van etalagebenen. Via thuismonitoring kunnen we u begeleiding bieden bij uw behandeling.