Headerafbeelding
Foto mobiele telefoon in hand
Behandeling

Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap thuismonitoring

Vrouwen met een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap (zwangerschapshypertensie) kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie
Code GYN-202
Laatste revisie: 15 april 2024 - 16:11
Hoe verloopt thuismonitoring?

Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon of tablet. Uw meet uw bloeddruk en vult die in in de Thuismeten app. Daarna drukt u op 'verstuur'. De metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan geven we dit door aan uw gynaecoloog. Als het nodig is, neemt deze contact met u op.

Heeft u zelf vragen? Dan kunt u die via de app stellen. Als het nodig is, overleggen we met de gynaecoloog. Zo houden we u goed in de gaten.

U heeft een smartphone of tablet nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

Daarnaast heeft u een bloeddrukmeter nodig. Deze krijgt u via de polikliniek Gynaecologie.

Hoe geeft u metingen door via de app?

In de app krijgt u uitleg over het meten van de bloeddruk en hartslag. U vult de gegevens in in de Thuismeten app. Als u op 'verstuur' drukt, dan komt de meting binnen bij het Monitoringscentrum.

Hoe vaak en wanneer meet u de bloeddruk?

U meet de bloeddruk iedere dag 1 keer. Bij voorkeur doet u dit op een rustig moment in de ochtend. Als u medicijnen gebruikt voor de bloeddruk meet u de bloeddruk in ieder geval 1 uur na inname.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

U kunt ook via de 'Thuismeten app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar de triage-afdeling van Verloskunde: (073) 553 20 20.