Headerafbeelding
Borstcentrum
Behandeling

Borstamputatie

Bij een borstamputatie verwijdert de chirurg de hele borst. De ribben blijven bedekt door de borstspier.

Door de operatie ontstaat een vrij groot litteken. De borstwand is na de operatie niet altijd glad en kan iets verdikt zijn. Dit kan zich na een paar maanden herstellen. In de folder 'Borstamputatie (ablatio)' leest u meer over deze behandeling.

Bekijk de folder

Lees meer

Gebreide borstprotheses

Na een amputatie van de borst als gevolg van borstkanker, kunnen vrouwen gebruik maken van een uitwendige borstprothese. Vaak wordt er dan voor gekozen een siliconen borstprothese in de BH te dragen. Veel vrouwen kunnen maar moeilijk wennen aan deze uitwendige prothese, omdat de prothese zwaar is, transpiratie veroorzaakt of huidirritatie geeft. Sinds kort is er een bijzonder alternatief beschikbaar voor de siliconen borstprothese: BreiBoezem.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn BreiBoezems gebreide borstprotheses. De BreiBoezems zijn comfortabel (lichtgewicht én ademend), wasbaar (100 % katoen) en ze voelen als ‘echt’ aan.

Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan de siliconen prothesen. Maar wat BreiBoezems écht bijzonder maakt, is het unieke concept. De gebreide borstprothesen worden gratis verstrekt door Stichting BreiBoezem aan vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan. Met de opbrengst van donaties worden nieuwe breimaterialen aangeschaft en de prothesen worden door vrijwilligers gebreid voor BreiBoezem.

De verpleegkundig specialisten van het Borstcentrum bespreken met vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan de mogelijkheden en voordelen die een BreiBoezem kan bieden. Via het Borstcentrum worden ze gratis verstrekt.

Code ONC-230
Laatste revisie: 7 februari 2022 - 09:28

Borstamputatie