Headerafbeelding
Mobiele telefoon
Behandeling

Boezemfibrilleren (atriumfibrilleren) thuismonitoring

Mensen met boezemfibrilleren kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past. U krijgt een e-mail waarin we u vragen deel te nemen aan thuismonitoring.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie

Betrokken afdelingen

Code CAR-147
Laatste revisie: 2 mei 2023 - 10:41
Hoe verloopt thuismonitoring?

Boezemfibrilleren (atriumfibrilleren) thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon. U meet via de app uw hartslag en hartritme. U krijgt vervolgens een melding hoe snel uw hartslag is en of deze regelmatig of onregelmatig is. De metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen wij contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Heeft u zelf vragen? Dan kunt u die via de app stellen. Wanneer het nodig is overleggen wij met de verpleegkundig specialist. Zo houden wij u goed in de gaten.

U heeft een smartphone nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app. Dit programma werkt niet op de tablet.

Hoe geeft u metingen door via de app?

In de Thuismeten-app krijgt u via een filmpje uitleg over hoe u uw hartslag meet. Het meten zelf gebeurt met behulp van de camera op uw smartphone. U vult in de Thuismeten-app ook in of u op dat moment klachten heeft. De metingen komen binnen bij het Monitoringscentrum.

Hoe vaak en wanneer meet u de hartslag?

Als u nog een cardioversie moet krijgen, dan start u een week voor de behandeling met thuismonitoring. U meet op maandag, woensdag en vrijdag en de dag vóór de cardioversie. U meet steeds in de ochtend, in rust (dus niet direct na inspanning).

Heeft u de cardioversie al gehad? Ook dan meet u op maandag, woensdag en vrijdag. Dit doet u tot aan de afspraak bij de cardioloog of verpleegkundig specialist (meestal 4 tot 6 weken na de ingreep). U meet steeds in de ochtend, in rust.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

U kunt ook via de 'Thuismeten-app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!