Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Verpleegafdeling Interne/ Nefrologie/ Reumatologie

De verpleegafdeling Interne/ Nefrologie/ Reumatologie is bedoeld voor patiënten die onder behandeling zijn bij de internist of reumatoloog en opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

U kunt om verschillende redenen opgenomen worden op de afdeling Interne/ Nefrologie/ Reumatologie. Dit kan een opname zijn voor een onderzoek of omdat uw arts wil zien hoe u reageert op bepaalde medicijnen. Dit noemen we een geplande opname. Het kan ook zijn dat u via de Spoedeisende Hulp (SEH) bij ons wordt opgenomen. Dit heet een spoedopname. De arts op de SEH heeft dan besloten dat u opgenomen moet worden om verder behandeld en/of onderzocht te worden.

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie op een rij

Meer informatie

Code AFD-009
Laatste revisie: 23 december 2022 - 08:54
Over deze verpleegafdeling

Verpleegafdeling Interne/ Nefrologie/ Reumatologie

Wie werken hier?

Op verpleegafdeling Interne/ Nefrologie/ Reumatologie werken verpleegkundigen. Zij zijn uw aanspreekpunt als het gaat om uw zorg. U kunt uw vragen aan de verpleegkundige stellen. Hij/zij werkt nauw samen met een team van specialisten, zoals de nefroloog, internist, reumatoloog en artsen in opleiding tot specialist (zaalartsen). Het team bestaat verder uit: zorgassistenten, huishoudelijk medewerkers, fysiotherapeuten, diëtisten, een ergotherapeut, een maatschappelijk werker en een geestelijk verzorger. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat naast gediplomeerd personeel ook leerlingen op de afdeling werken. Een voorbeeld is een leerling verpleegkundige of een co-assistent.

Artsenvisite

Elke werkdag tussen 9.15 en 11.30 uur komt een zaalarts met een verpleegkundige bij u langs. Tijdens de visite bekijkt de arts hoe het met u gaat. Samen met u worden afspraken gemaakt over uw verdere behandeling en het verloop van de opname. U mag dan altijd uw vragen stellen. De specialisten lopen twee dagen in de week mee. Zij hebben afwisselend dienst, daarom kan het zijn dat u niet uw eigen arts, maar een van zijn of haar collega’s ziet. Uw eigen arts ziet u later op de polikliniek weer.

Informatie voor de familie

Als u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Interne/Nefrologie/Reumatologie, vragen wij u een eerste en eventueel een tweede contactpersoon te benoemen. Dat kan uw partner, een familielid of iemand anders uit uw naaste omgeving zijn. Wij geven tijdens uw opname alleen informatie aan u en uw eerste en eventueel tweede contactpersoon.

Bent u contactpersoon en wilt u iets vragen of bespreken? Vraag dan bij de balie aan de secretaresse naar de verantwoordelijke verpleegkundige. Als u een gesprek wilt hebben met de zaalarts, spreken we een tijdstip met u af tijdens het bezoekuur. Dit gaat altijd in overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige.

Op bezoek

Wij vragen u met maximaal twee personen tegelijk op bezoek te komen. Zo blijft het rustig voor de andere patiënten die op de afdeling liggen.