Headerafbeelding
afdelingen dermatologie
Afdeling

Dermatologie

Het specialisme Dermatologie houdt zich bezig met aandoeningen van de huid, de nagels, het haar en soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen). 

U kunt bijvoorbeeld bij de dermatoloog terecht als u last heeft van eczeem, psoriasis of wratten. Maar de dermatoloog behandelt ook aandoeningen zoals huidkanker, spataderen en geslachtsziekten.

Lees meer

Patiëntenervaringen

Wij hechten veel waarde aan de mening van patiënten over onze zorg. Daarom onderzoeken we regelmatig hoe patiënten onze zorg hebben ervaren. Begin 2020 werd de dienstverlening van onze polikliniek dermatologie door patiënten beoordeeld met een 8,7.  

Kwaliteitszegel Dermatologie

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft van de vereniging Huidpatiënten Nederland het Kwaliteitszegel Dermatologie gekregen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Psoriasis of eczeem en het coronavirus

De polikliniek Dermatologie ontvangt veel vragen van patiënten met psoriasis of eczeem, die ontstekingsremmende medicijnen gebruiken. Een deel van deze medicijnen heeft als bijwerking een verminderde weerstand. Het voorkómen van een besmetting is daarom het allerbelangrijkste. Lees hier meer over psoriasis of eczeem en het coronavirus.

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Avondspreekuur

Op deze polikliniek is er elke dinsdag avondspreekuur tot 20.00 uur op de locatie ’s-Hertogenbosch.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Profielfoto zorgverlener Monique Andriessen
Dr. M.P.M. Andriessen
Dermatoloog
Profielfoto zorgverlener Adrienne van Geest
Drs. A.J. van Geest
Dermatoloog
Bekijk ons team
Code AFD-070
Laatste revisie: 24 augustus 2021 - 17:04

Dermatologie