Coronavaccinatie en de Trombosedienst

U krijgt de komende tijd een uitnodiging voor coronavaccinatie. De vaccinatie wordt door de huisarts of de GGD gezet. Dit is een injectie in de spier. Samen met u gaat de Trombosedienst ervoor zorgen dat dit veilig kan.

  • Krijgt u een uitnodiging voor het corona-vaccin en is de datum voor toediening gepland, geef dan de vaccinatiedatum en de naam van het vaccin direct door aan de Trombosedienst. Geef dit ook door voor de tweede vaccinatie. Dit kant u doen via:
  • Indien u belt naar de GGD voor een vaccinatie afspraak zal de medewerker vragen naar de laatste INR waarde. Deze staat vermeld op uw doseerkalender van de Trombosedienst. Indien uw laatste INR lager dan 3.5 is, kan de vaccinatie op korte termijn gezet worden. Geef de datum direct door aan de Trombosedienst zoals boven aangegeven.
  • Eventueel moet 2 tot 7 dagen voor de vaccinatie uw INR waarde gecontroleerd worden. De trombosedienst zorgt voor een INR < 3.5. U ontvangt daarna van de trombosedienst een nieuwe kalender waarop vermeld staat dat de vaccinatie gezet kan worden.

  Voorbeeld:

  voorbeeld formulier

  • Door de injectie kan een bloeduitstorting optreden op de prikplek in de arm. Maar, niet vaccineren is in deze rare tijd een groter risico dan het risico op een bloeduitstorting. Om de kans op een bloeduitstorting te verkleinen, dient u na de vaccinatie de prikplek 2 minuten stevig af te (laten) drukken, niet wrijven.
  • 1 á 2 weken na vaccinatie krijgt u een afspraak voor een nieuwe INR-controle. Neem bij deze controle uw vaccinatiebewijs mee. Wilt u tijdens deze controle aangeven of u bijwerkingen van de vaccinatie heeft gehad?
  Code COR-059
  Laatste revisie: 2 mei 2022 - 08:21