Headerafbeelding
Patiënt meldt zich aan bij aanmeldzuil op polikliniek Anesthesiologie en Pijnbestrijding
Afdeling

PreOperatieve Screening (POS/Intake)

Op de afdeling PreOperatieve Screening (POS/Intake) worden patiënten voorbereid op een operatie.

Als u een operatie krijgt, is het belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid. Daarom heeft u enige tijd vóór de operatie een afspraak met het Centraal Apotheek Punt (CAP) en de afdeling POS/Intake. Dit is meestal een telefonische afspraak. De anesthesioloog kan het om medische redenennodig vinden dat u naar het ziekenhuis komt voor de afspraak. Deze afspraak is dan altijd op de hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch. De afspraak op de afdeling POS/Intake duurt ongeveer 1 uur.

Let op! De afspraak met de POS/Intake is belangrijk; uw operatie kan zonder deze afspraak niet door gaan. Heeft u een belafspraak; zorg dan dat u goed bereikbaar bent en de tijd heeft om alle vragen goed te beantwoorden.

Lees meer

De medewerker van de afdeling POS/Intake stelt u een aantal vragen over uw thuissituatie en over uw gezondheid. Sommige vragen zullen u al eerder gesteld zijn of later nog een keer gesteld worden. Dit is soms nodig voor uw veiligheid. Als wij u vragen om voor de afspraak naar het ziekenhuis te komen, dan meten wij tijdens de afspraak uw bloeddruk, lengte en gewicht en beluisteren we uw hart en longen. U krijgt informatie over de verschillende vormen van anesthesie en bespreekt welke vorm van anesthesie voor u het meest geschikt is. De medewerker bekijkt of er aanvullend onderzoek nodig is, zoals bijvoorbeeld bloedonderzoek of een E.C.G. (hartfilmpje).

Tenslotte spreekt u de anesthesioloog. Hij/zij geeft de definitieve toestemming voor de operatie. De anesthesioloog kan besluiten dat u eerst nog door een andere specialist (bijv. cardioloog, internist of longarts) onderzocht moet worden.

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Hoe bereidt u zich voor?

Vóór uw afspraak bij het CAP en de POS/Intake moet u een vragenlijst invullen.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Betrokken afdelingen

Code AFD-007
Laatste revisie: 15 november 2021 - 08:40

PreOperatieve Screening (POS/Intake)