Headerafbeelding
afdelingen apotheek uitleg geneesmiddelen
Afdeling

Centraal Apotheek Punt (CAP)

Bij het Centraal Apotheek punt (CAP) bespreekt en controleert een apothekersassistent alle medicijngegevens met mensen die komen voor een geplande operatie of behandeling. 

Als u een operatie of behandeling krijgt, is het belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid. Daarom heeft u enige tijd vóór de operatie een afspraak met het Centraal Apotheek Punt (CAP). Deze afspraak is vaak telefonisch. Als u een afspraak bij het CAP in het ziekenhuis heeft, is deze afspraak altijd op onze locatie in 's-Hertogenbosch.  

De afspraak met het CAP is belangrijk; ook als u geen medicijnen gebruikt.

Na de afspraak met het CAP heeft u ook een afspraak met de afdeling Preoperatieve Screening (POS).

Lees meer

U vindt het CAP op de afdeling Preoperatieve Screening, in gebouw B, verdieping 0, ontvangst 1 (kamer 54). U kunt zich aanmelden bij de zuil. De apothekersassistente komt u in de wachtkamer ophalen.

Verandert er iets in uw medicijngebruik ná uw afspraak met de POS en vóór de dag van opname in het ziekenhuis? Dan is het belangrijk dat u deze wijziging doorgeeft aan het CAP. Zij registeren de wijziging van uw medicijngebruik in uw medisch dossier. De medewerker van de afdeling Preoperatieve Screening (POS) belt u terug als de wijziging van invloed is op uw behandeling. 

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code AFD-025
Laatste revisie: 23 november 2022 - 12:03

Centraal Apotheek Punt (CAP)