Headerafbeelding
afdelingen apotheek uitleg geneesmiddelen
Afdeling

Centraal Apotheek Punt (CAP)

Bij het Centraal Apotheek punt (CAP) bespreekt en controleert een apothekersassistent alle medicijngegevens met mensen die komen voor een geplande operatie. 

Als u een operatie krijgt, is het belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid. Daarom heeft u enige tijd vóór de operatie een afspraak bij het Centraal Apotheek Punt (CAP) en aansluitend op de afdeling POS/Intake. Deze afdelingen bevinden zich alleen op onze locatie in 's-Hertogenbosch. Het bezoek aan het CAP duurt maximaal 20 minuten. De afspraak op de afdeling POS/Intake duurt ongeveer 1 uur.

Let op! Het is belangrijk dat u naar de afspraak bij het CAP gaat; ook als u geen medicijnen gebruikt.

Lees meer

U vindt het CAP in de apotheek, direct naast de hoofdingang van het ziekenhuis. U kunt zich aanmelden bij de zuil, druk op het scherm op ‘Afspraak CAP’.

Verandert er iets in uw medicijngebruik ná uw afspraak op de POS/intake en vóór de dag van opname in het ziekenhuis? Dan is het belangrijk dat u deze wijziging doorgeeft aan het Centraal Apotheek Punt. Zij registeren de wijziging van uw medicijngebruik in uw medisch dossier. De medewerker van de POS/intake belt u terug als de wijziging van invloed is op uw behandeling. 

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Hoe bereidt u zich voor?

Vóór uw afspraak bij het CAP en de POS/Intake moet u een vragenlijst invullen.

Wat gebeurt er tijdens uw afspraak bij het CAP en de POS/Intake?

Uw afspraak bij het CAP en de POS/Intake verloopt als volgt….

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Code AFD-025
Laatste revisie: 17 maart 2021 - 13:55

Centraal Apotheek Punt (CAP)