Headerafbeelding
afdelingen apotheek uitleg geneesmiddelen
Afdeling

Centraal Apotheek Punt (CAP)

De apothekersassistent van het Centraal Apotheek punt (CAP) bespreekt en controleert alle medicijngegevens met mensen die een geplande operatie of behandeling krijgen.

Als u een operatie of behandeling krijgt, is het belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid.

Daarom wordt u enige tijd vóór de operatie gebeld door een medewerker van het Centraal Apotheek Punt (CAP). Het telefonisch gesprek duurt ongeveer 10 tot 20 minuten.

Het controleren van de medicatie met het CAP is belangrijk; ook als u geen medicijnen gebruikt.

Nadat u gebeld bent door het CAP, volgt later nog een gesprek met de afdeling Preoperatieve Screening (POS). Ook dit gesprek is meestal telefonisch.

Let op! De gesprekken met de medewerker van het CAP en de medewerker van de POS zijn belangrijk. Uw operatie kan niet door gaan als deze gesprekken niet hebben plaatsgevonden.

Lees meer

Heeft u een afspraak met het CAP in het ziekenhuis? Dan is deze afspraak altijd op onze locatie in 's-Hertogenbosch. U vindt het CAP op de afdeling Preoperatieve Screening, in gebouw B, verdieping 0, ontvangst 1 (kamer 50). U kunt zich aanmelden bij de zuil. De apothekersassistente komt u in de wachtkamer ophalen.

Verandert er iets in uw medicijngebruik ná uw afspraak met de POS en vóór de dag van opname in het ziekenhuis? Dan is het belangrijk dat u deze wijziging doorgeeft aan het CAP. Zij registeren de wijziging van uw medicijngebruik in uw medisch dossier. De medewerker van de afdeling POS belt u terug als de wijziging van invloed is op uw behandeling.

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code AFD-025
Laatste revisie: 21 maart 2024 - 08:46

Centraal Apotheek Punt (CAP)