Headerafbeelding
Patiënt meldt zich aan bij aanmeldzuil op polikliniek Anesthesiologie en Pijnbestrijding
Afdeling

PreOperatieve Screening (POS)

Op de afdeling PreOperatieve Screening (POS) worden patiënten voorbereid op een operatie.

Als u een operatie krijgt, is het belangrijk dat u goed en veilig wordt voorbereid. Daarom heeft u enige tijd vóór de operatie een afspraak met de afdeling Preoperatieve Screening (POS). Deze afspraak vindt telefonisch of in het ziekenhuis plaats. Een afspraak in het ziekenhuis is altijd op de hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch en duurt ongeveer 1 uur.

Let op! De afspraak met de POS is belangrijk. Uw operatie kan zonder deze afspraak niet doorgaan. Heeft u een belafspraak, zorg dan dat u goed bereikbaar bent en de tijd heeft om alle vragen goed te beantwoorden.

Voor de afspraak met de POS heeft u ook een afspraak met het Centraal Apotheek Punt (CAP).

 

Lees meer

Lees voor een goede voorbereiding op de afspraak met de POS de informatie Anesthesie. Eventuele vragen hierover kunt u stellen tijdens de afspraak. 

Hoe verloopt de afspraak met de POS?

De medewerker van de afdeling POS stelt u tijdens de afspraak een aantal vragen over uw thuissituatie en over uw gezondheid. Sommige vragen zullen u al eerder gesteld zijn of later nog een keer gesteld worden. Dit is soms nodig voor uw veiligheid. Als u de afspraak in het ziekenhuis heeft, meten wij uw bloeddruk, lengte en gewicht en beluisteren we uw hart en longen. U krijgt informatie over de verschillende vormen van anesthesie en we bespreken welke vorm van anesthesie voor u het meest geschikt is. De medewerker bekijkt of er aanvullend onderzoek nodig is, zoals bijvoorbeeld bloedonderzoek of een E.C.G. (hartfilmpje).

De anesthesioloog geeft de definitieve toestemming voor de operatie. De anesthesioloog kan besluiten dat u eerst nog door een andere specialist (bijv. cardioloog, internist of longarts) onderzocht moet worden.

Praktische tips

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Betrokken afdelingen

Code AFD-007
Laatste revisie: 1 november 2022 - 11:48

PreOperatieve Screening (POS)