Headerafbeelding
Patiënt en verpleegkundige lopen over de Boulevard
Afdeling

Geheugencentrum (Topklinisch Centrum Cognitie)

Het Geheugencentrum is bedoeld voor iedereen met geheugenproblemen of andere klachten van het denken.

Het Geheugencentrum is onderdeel van de keten Topklinisch Centrum Cognitie.

Geheugenproblemen komen vooral voor bij ouderen, maar ook jongere mensen kunnen er last van hebben. Door geheugenproblemen kunnen er moeilijkheden ontstaan in het dagelijks functioneren.

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in Coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

 

Lees meer

Als deze problemen uzelf en/of de omgeving opvallen, is het verstandig om te laten onderzoeken wat er aan de hand is. Bij dit onderzoek zijn de volgende zorgverleners betrokken: een arts (vaak in opleiding tot specialist), een specialist (geriater of internist – oudergeneeskunde), en een gespecialiseerd verpleegkundige.

Verschillende onderzoekstrajecten

Wij hebben verschillende onderzoekstrajecten samengesteld. Onderzoekstraject 1 is voor patiënten onder de 65 jaar, onderzoekstraject 2  voor patiënten boven de 65 jaar.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Onderzoeken
Bekijk onderzoeken

Praktische tips

Neem een naaste mee

Het is belangrijk dat u een naaste meeneemt naar uw afspraak. Dit kan uw partner zijn, een zoon of dochter, een vertrouwenspersoon, of iemand anders die u goed kent. Deze persoon betrekken we ook bij het onderzoek.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Meer informatie

Code AFD-057
Laatste revisie: 13 januari 2021 - 14:12

Geheugencentrum (Topklinisch Centrum Cognitie)