
Geheugencentrum (Topklinisch Centrum Cognitie)
Het Geheugencentrum is bedoeld voor iedereen met geheugenproblemen of andere klachten van het denken.
Lees meer
Als deze problemen uzelf en/of de omgeving opvallen, is het verstandig om te laten onderzoeken wat er aan de hand is. Bij dit onderzoek zijn de volgende zorgverleners betrokken: een arts (vaak in opleiding tot specialist), een specialist (geriater of internist – oudergeneeskunde), en een gespecialiseerd verpleegkundige.
Verschillende onderzoekstrajecten
Wij hebben verschillende onderzoekstrajecten samengesteld. Onderzoekstraject 1 is voor patiënten onder de 65 jaar, onderzoekstraject 2 voor patiënten boven de 65 jaar.
Waarvoor kunt u bij ons terecht?
Praktische tips
Neem een naaste mee
Het is belangrijk dat u een naaste meeneemt naar uw afspraak. Dit kan uw partner zijn, een zoon of dochter, een vertrouwenspersoon, of iemand anders die u goed kent. Deze persoon betrekken we ook bij het onderzoek.
Wat neemt u mee?
Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.
MijnJBZ
Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.
Naar de dokter? 3 goede vragen!
Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.