Profielfoto zorgverlener Noor Assman-Schuilwerve
Mevr. drs.

E. (Noor) Assmann-Schuilwerve

Klinisch psycholoog, Psychotherapeut
BIG-nummer

Binnen de vakgroep Medische Psychologie werk ik voornamelijk voor de sectie volwassenen. Vrijwel alle medisch specialisten kunnen naar ons verwijzen.

Ik zie mensen met uiteenlopende aandoeningen, zoals chronische ziekten waarbij psychologische factoren een belangrijke rol spelen omdat een langdurende ziekte aanpassing op allerlei terreinen van het leven vergt (zoals onder andere gedragsmatig, emotioneel, relationeel). Dit vraagt veel van iemands aanpassingsvermogen en kan aanleiding zijn voor het ontwikkelen van psychologische problemen.

Lees meer

Ook zie ik mensen met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Dat zijn klachten zoals vermoeidheid en pijn waar niet altijd een goede medische verklaring voor is. Omdat deze klachten meestal niet vanzelf verdwijnen kijk ik samen met de patiënt naar factoren die de klachten kunnen verergeren of in stand houden met als doel om beter met de klachten om te kunnen gaan en er soms daardoor ook minder last van te hebben. Daarnaast zie ik mensen die vanwege bijvoorbeeld een kwetsbare persoonlijkheid moeite hebben met het omgaan met lichamelijke ziekte.

Deze interactie tussen lichaam, geest en omgeving heeft mij altijd al geboeid. Ik vind het altijd weer bijzonder om samen met iemand tot een persoonlijk plan te komen voor behandeling en naast iemand te mogen staan in wat vaak een ingrijpende, onzekere en moeilijke tijd is.

Naast mijn werk als behandelaar ben ik ook inhoudelijk manager van de vakgroep Medische Psychologie. Dit betekent dat ik me bezig houdt met het beleid binnen de vakgroep en de rol van de Medische Psychologie binnen het ziekenhuis.

Afdelingen

Mijn opleiding

2014-2018
Specialistische opleiding tot Klinisch psycholoog bij RINO zuid
2011-2012
Opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog bij RINO zuid
2004-2008
Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Bijzonderheden

Lid van de Landelijke Vereniging Medische Psychologie (LVMP)
Lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie (NVN)
Lid van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) - CGt'er
Lid van de Vereniging voor Schematherapie
Lid van de Vereniging EMDR Nederland
Laatste revisie: 11 juli 2023 - 15:33