Headerafbeelding
Patiënt rent op loopband onder begeleiding van een fysiotherpeut
Afdeling

Sportgeneeskunde

Het specialisme Sportgeneeskunde richt zich op sport en bewegen.

Sportgeneeskunde is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis ondergebracht bij het Sport Medisch Centrum (SMC) JBZ. Het Sport Medisch Centrum JBZ bevindt zich aan de Marathonloop 9 in 's-Hertogenbosch. Hier kunt u terecht voor sportmedisch onderzoek, blessureconsulten, sportfysiotherapie, voetdrukmetingen, fietspositiemetingen en spierstimulatie. Het Sport Medisch Centrum JBZ is aangesloten bij en gecertificeerd door de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI).

Lees meer

Topsport

Het SMC JBZ is een gecertificeerd Topsport Medisch Samenwerkingsverband. Topsporters hebben hierdoor een gegarandeerde hoogwaardige kwalitatieve sportmedische behandeling.Door de nauwe samenwerking met specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgen topsporters bij ons een totaalpakket van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Wij bundelen specifieke kennis op het gebied van sport en beweging. Dit gebeurt in een multidisciplinair team van specialisten zoals orthopedisch chirurgen, sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, sportpsycholoog en sportdiëtist.

Kenniscentrum Sport en Bewegen

Het SMC JBZ is het expertisecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in de regio 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, op het gebied van sport, beweging en gezondheid. Die kennis dragen we graag over. We verzorgen presentaties, workshops, scholing en bijscholing voor trainers, coaches, verzorgers en bestuurders van sportverenigingen, maar ook voor huisartsen en fysiotherapeuten.

Certificaat SCAS

Het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft het certificaat van de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) ontvangen.  

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onderzoeken
Bekijk onderzoeken

Praktische tips

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Bekijk ons team

Meer informatie

Laatste revisie: 12 september 2019 - 16:27

Sportgeneeskunde