Patiëntenpas

Bent u nog niet eerder als patiënt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis geweest? Dan moet u eerst een patiëntenpas laten maken.

Dit geldt ook voor kinderen. U bent dan ingeschreven als patiënt van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. U neemt deze pas mee bij ieder bezoek aan het ziekenhuis.

Op de patiëntenpas staan uw patiëntennummer, een foto van u (deze foto wordt aan de balie gemaakt; alleen wanneer u daar mee instemt) en een aantal persoonlijke gegevens.

Patiëntenpas aanmaken bij de patiëntenregistratie

Wat neemt u mee als u zich gaat inschrijven?

U kunt alleen zelf, persoonlijk, een (nieuwe) patiëntenpas laten maken.

Wij kunnen u alleen inschrijven als u meeneemt:

  • een geldig legitimatiebewijs(paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingenkaart).
  • de gegevens van uw ziektekostenverzekering.

Naast een geldig legitimatiebewijs en zorgverzekeringspas, vragen wij u ook om de volgende informatie:

  • uw (mobiele) telefoonnummer
  • toestemming voor het versturen van een sms als afspraakherinnering
  • uw e-mailadres
  • uw contactpersoon (voor noodgevallen)
  • de naam van uw huisarts, tandarts en apotheek
  • toestemming om uw zorggegevens te mogen delen met uw huisarts

Waar kan ik een patiëntenpas aanvragen?

Aanmelden bij de aanmeldzuil

Met uw patiëntenpas moet u zich 'aanmelden' op de polikliniek. U mag dit zelf door de streepjescode van de patiëntenpas voor de aanmeldzuil te houden. De aanmeldzuil staat in iedere wachtruimte van de polikliniek.  Als u wilt, zal een hostess u hierbij helpen.

Aanmelden via de zuil bij afdeling MDL

Waarom een patiëntenpas?

Het is belangrijk dat uw patiëntgegevens veilig zijn in het ziekenhuis en dus goed geregistreerd staan. Met de persoonlijke patiëntenpas wordt verwisseling van medische gegevens en misbruik van zorgverzekeringen voorkomen. De medewerkers van het ziekenhuis kunnen u aan de hand van uw patiëntenpas snel identificeren en er zeker van zijn dat u de patiënt bent. 

Wijzigingen

Bent u al ingeschreven bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, maar zijn er persoonlijke gegevens (uw adres, huisarts, telefoonnummer of zorgverzekeraar) gewijzigd? Dan is het heel belangrijk dat u deze wijzigingen aan ons doorgeeft. U kunt wijzigingen:

Kinderen

De identificatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor kinderen (vanaf de geboorte). Breng bij uw bezoek dus altijd een geldig legitimatiebewijs van het kind mee. Een bijschrijving van een minderjarig kind op legitimatiebewijs van een ouder geldt ook als legitimatie in de zorg (zolang dit legitimatiebewijs van de ouder nog geldig is). Breng in dit geval dit legitimatiebewijs mee.

Laatste revisie: 25 januari 2019 - 11:10