Headerafbeelding
Borstcentrum
Onderzoek

Mammaprint

MammaPrint® is een gen-expressietest bij borstkanker, waarmee nauwkeurig het gedrag van de cellen in de tumor in kaart gebracht wordt.

De test laat zien hoe agressief de borsttumor is. Op deze manier kan een betrouwbare voorspelling gedaan worden over het risico dat er uitzaaiingen ontstaan op andere plaatsen in uw lichaam. Met behulp van de MammaPrint® test kan uw arts beter bepalen welke aanvullende behandeling het meest geschikt voor u is. Als uw arts samen met u tot de conclusie komt dat de MammaPrint® test zinvol is, hoeft u de test niet zelf te betalen. In de folder 'MammaPrint®' kunt u meer lezen over deze test.

Lees meer

Let op!

De MammaPrint test is op dit moment niet opgenomen in de basisverzekering. Toch vergoeden de meeste verzekeraars de MammaPrint® test. Als uw arts samen met u tot de conclusie komt dat de MammaPrint® test zinvol is, hoeft u de test niet zelf te betalen.

 

Het kan voorkomen dat u toch een factuur voor de MammaPrint® test thuis gestuurd krijgt. Mocht dit het geval zijn, kunt u de factuur naar uw verzekeraar sturen met het verzoek de factuur te voldoen aan het Jeroen Bosch ziekenhuis. U hoeft het bedrag niet zelf voor te schieten.

 

Heeft u vragen over de vergoeding? Of vergoedt uw zorgverzekeraar de test niet? Dan raden we u aan contact op te nemen met uw casemanager (073) 553 8225

Betrokken afdelingen

Code CHI-065
Laatste revisie: 11 juli 2019 - 13:45

Mammaprint