De werkwijze

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt werkgevers duurzaam vitaliteitsadvies op maat. Onze werkwijze is gericht op het versterken en vitaler maken van iedere medewerker. Meten is weten. Daarom starten we met een Online Intake die de vitaliteitsuitdagingen van jouw organisatie in kaart brengt.

Om uiteindelijk tot een duurzaam vitaliteitsprogramma te komen, is het belangrijk dat de medewerker uit diverse interventies kan kiezen. Ieder mens is tenslotte anders. Naast de interventies en onderzoeken die het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt, verbreden we ons aanbod met diensten van geselecteerde partners uit ons netwerk.

JBZ voor bedrijven

JBZ voor bedrijven - processtappen

Stap 1: Online Intake

De Online Intake geeft in grote lijnen weer hoe de organisatie scoort op het gebied van vitaliteit en gezondheid. De eerste nuttige inzichten ontstaan dankzij 24 eenvoudige vragen over diverse indicatoren van vitaliteit en gezondheid die verwerkt zijn in een rapportage. Deze ontvang je automatisch via e-mail na het invullen van de Online Intake.

Stap 2: Intake gesprek

Tijdens een intakegesprek bespreken we uitvoerig de uitslag zoals vermeld in het rapport en gaan we dieper in op de behoeften en uitdagingen van jouw organisatie. Verder kijken we samen hoe we de inzichten kunnen vertalen naar de juiste interventies waarmee we de medewerkers vitaler kunnen maken.

Stap 3: Analyse

Tijdens een aantal sessies (dit verschilt per organisatie), maken we met een vertegenwoordiging uit de organisatie een uitgebreide analyse op de belangrijkste indicatoren. Dat begint bij het vaststellen van een visie op vitaliteit en gezondheid. Vervolgens brengen we de huidige situatie in kaart, stellen we de ambitie vast en zetten we een stip op de horizon waar we samen naar toe werken. In de laatste sessie verkennen we mogelijke interventies die moeten gaan bijdragen aan het realiseren van die ambitie.

Stap 4: Het vitaliteitsprogramma

Vervolgens ontwerpen we samen met jouw HR-afdeling een vitaliteitsprogramma op basis van de analyse uit de vorige stap. Door de juiste interventies in te zetten, ontstaat er een logische route naar verbeterde duurzame inzetbaarheid en medewerkers die vitaler zijn dan ooit. Dit geeft niet alleen inzicht en overzicht, maar ook een concrete aanpak waar jouw organisatie direct mee aan de slag kan. Vanzelfsprekend ondersteunen wij - waar nodig - bij de implementatie van dit vitaliteitsprogramma.

Stap 5: Implementeren, borgen en evalueren

Voor een goede implementatie van het vitaliteitsprogramma, is het belangrijk dat we de medewerkers enthousiasmeren voor het thema vitaliteit. We willen dat steeds meer medewerkers gaan deelnemen aan het ontwikkelde vitaliteitsprogramma. Gedurende dit traject blijven we continu evalueren en kijken we waar verbeterpunten liggen. Zo kunnen we het programma nog beter afstemmen op de wensen van de medewerkers en jouw organisatie. Hierdoor blijft het programma in ontwikkeling!

Online intake

Samen stellen we een programma op waarbij jij als werkgever zelf de regie houdt om van vitaliteit echt een succes te maken dat bijdraagt aan de strategische bedrijfsdoelstellingen. Wil jij aan de slag met vitaliteit binnen jouw organisatie? Start dan nu met de Online Intake.

Start Online Intake
Code JBB-014
Laatste revisie: 1 februari 2022 - 13:52