Foto van Jefta en Marijn

Dansmedische zorg bij het Sport Medisch Centrum JBZ

Heb je een dansblessure of andere klachten door het dansen? Bij het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen we je helpen. Ook doen wij dansmedische keuringen. En kun je bij ons terecht voor advies op het gebied van voeding en prestatie. 

Het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is dé spil in het netwerk van de dansmedische zorg in Nederland. Sportartsen Arjan Kokshoorn en Petra Keijsers hebben ruime ervaring met dans, dansers en dansmedische zorg. Ze zijn bekend met het dansmedische netwerk in Nederland en het buitenland.

Waarvoor kun je bij het SMC terecht:

  • Dansblessures
  • Dansmedische keuringen
  • Vragen over voeding en prestatie

Dansblessures

Met klachten door dans, of klachten die het dansen beperken, ben je bij het SMC op de juiste plaats. Wij hebben zelf ervaring in de dans en begeleiden al jarenlang dansers op medisch gebied. De sportartsen weten daarom goed hoe ze dansblessures moeten vaststellen en behandelen.  

Dansmedische keuringen

Voorkomen is beter dan genezen. Bij het SMC kun je ook terecht voor een dansmedische keuring. Je krijgt daarbij advies van een fysiotherapeut en sportarts over waar je op moet letten bij het dansen om blessures te voorkomen. 

Vragen over voeding en prestatie

Bij het SMC werken ook een sportdiëtiste en een sportpsycholoog. Je kunt bij hen terecht met al je vragen op het gebied van voeding en prestatie.

Wie is wie?

P. (Petra) Keijsers

profielfoto zorgverlener Petra Keijsers

Sportarts

"Ik heb jarenlang zelf op nationaal en internationaal niveau gedanst. Ik ben bekend bekend met de verschillende stijlen en niveaus in dans. Nu gebruik ik deze ervaring samen met mijn kennis op medisch gebied om jou zo goed mogelijk te helpen. Met een breed netwerk aan collega's met kennis in de dans helpen we je zo goed en snel mogelijk."

A. (Arjan) Kokshoorn

Profielfoto zorgverlener Arjan Kokshoorn

Sportarts

"Ik heb jarenlang als sportarts gewerkt voor Dansacademie ArtEZ in een periode waarbij maatwerk, innovatie en het werken binnen een netwerk belangrijk werd. De (verbeterde) zorg rondom de danser heb ik zien groeien. Deze opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van dansmedische zorg zet ik graag in waarbij jij als danser centraal staat en kwaliteit en snelheid van belang zijn. De verbinding met de eigen regio en (onafhankelijke) dansinstituten zie ik als een mooie uitdaging."

Praktische informatie

Hoe maak je een afspraak?

Je kunt telefonisch een afspraak maken bij het Sport Medisch Centrum. Bel naar (073) 553 35 53. 

Let op! Je hebt altijd een verwijzing nodig om een afspraak bij het SMC te kunnen maken. Je huisarts kan je naar het SMC verwijzen. Deze verwijzing is belangrijk! Zonder verwijzing worden de kosten van je afspraak, onderzoek en behandeling niet vergoed door je zorgverzekeraar. Een verwijzing is maximaal één jaar geldig.

Wat neem je mee?

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingenkaart). 
  • Als je deze hebt gekregen: brieven van je huisarts of fysiotherapeut.

Hoe bereid je je voor?

Op de pagina 'Voorbereiden op uw afspraak' lees je hoe je je afspraak kunt voorbereiden.

Wachttijden

Bekijk hier een actueel overzicht van de wachttijden voor een afspraak bij de sportarts van het Sport Medisch Centrum.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor een consult bij de sportarts worden na verwijzing van een huisarts of andere medisch specialist vergoed vanuit je basisverzekering. Kom je uit het buitenland en heb je een geldige European Health Insurance Card (uit EEG-landen en Australië) of een E111 formulier (uit niet EEG-landen), dan hoef je geen voorschot te betalen als je bij ons komt. De factuur die je van ons krijgt kun je dan indienen bij je eigen verzekering in het land van herkomst. De vergoeding is afhankelijk van je eigen verzekering. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op.  

Kijk voor meer informatie op de pagina's 'Vergoeding en zorgverzekering' en 'Tarieven en vergoedingen SMC'.

Code DMZ-005
Laatste revisie: 20 december 2023 - 14:36