Een consult (afspraak) op afstand

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis helpen we steeds vaker mensen op afstand. Dat betekent dat u voor een afspraak, ook wel consult genoemd, niet naar het ziekenhuis hoeft te komen. Dit zijn volwaardige afspraken waarin u persoonlijk contact heeft met uw zorgverlener via uw telefoon, tablet of computer. 

Er zijn drie soorten consulten op afstand:

Uw zorgverlener belt u op een afgesproken dag en tijd. 

U en uw zorgverlener hebben beeldcontact via uw telefoon, tablet of computer.

U stelt uw zorgverlener een vraag via een beveiligd e-mailbericht in uw MijnJBZ

Veelgestelde vragen

Voor welk soort afspraken is een consult op afstand handig?

Een consult op afstand is geschikt voor alle afspraken waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is. Een belconsult of videoconsult leent zich goed voor het bespreken van complexe onderwerpen en geeft ruimte voor persoonlijk contact. Het e-consult is bedoeld voor niet-spoedeisende vragen, die u bijvoorbeeld nog wilt stellen naar aanleiding van een eerdere afspraak met de zorgverlener. Het voordeel van een belconsult of videoconsult is ook dat er meerdere mensen bij aanwezig kunnen zijn. 

Wie bepaalt of u een consult op afstand heeft?

Uw zorgverlener bepaalt of de aard van uw afspraak geschikt is voor een belconsult of videoconsult. Als u liever naar het ziekenhuis komt, dan is dat uiteraard mogelijk. U kunt dat aangeven bij de polikliniek die voor u de afspraak maakt. Een e-consult kunt u zelf starten als u daar behoefte aan heeft. Dit kan tot 1 jaar na uw laatste afspraak bij het specialisme.

Is een consult op afstand hetzelfde als een bezoek in het ziekenhuis?

Een consult op afstand is gelijk aan een bezoek in het ziekenhuis. Daarom is het belangrijk dat u zich net zo goed voorbereid als voor een afspraak in het ziekenhuis. Op de pagina 'Voorbereiden op uw afspraak' leest u hoe u zich kunt voorbereiden. 

Wat zijn de kosten van een consult op afstand?

De kosten van uw belconsult of videoconsult zijn hetzelfde als voor een afspraak in het ziekenhuis, en worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Ook een e-consult kan in rekening worden gebracht. De kosten tellen mee voor uw eigen risico. Meer informatie over de vergoeding van uw ziektekosten kunt u vinden op de webpagina 'kosten en zorgverzekering' of op www.dezorgnota.nl

Code ALG-114
Laatste revisie: 6 april 2023 - 10:48