Headerafbeelding
Foto mobiele telefoon in hand
Behandeling

Parkinson thuismonitoring

Mensen met Parkinson kunnen mogelijk gebruik maken van thuismonitoring. U kunt dit bespreken met uw behandelaar.

Bij thuismonitoring hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe verloopt thuismonitoring?

Hier vindt u alle belangrijke informatie

Betrokken afdelingen

Code NEU-400
Laatste revisie: 15 april 2024 - 12:58
Hoe verloopt thuismonitoring?

Parkinson thuismonitoring

Bij thuismonitoring voert u metingen over uw gezondheid in via een app op uw telefoon. Deze metingen komen binnen in het Monitoringscentrum.

Wijken de metingen af? Dan nemen we contact met u op om te vragen hoe het met u gaat. Wanneer het nodig is overleggen wij met de behandelaar. Zo houden wij u goed in de gaten.

U heeft een smartphone nodig. Hierop installeert u de Thuismeten app.

In de Thuismeten app vult u elke 4 weken een aantal vragen in. Dit zijn vragen over uw kwaliteit van leven en of bij u de ziekte onder controle is. 

7 dagen voor de afspraak met de neuroloog of de verpleegkundig specialist krijgt u vragen over pijn, medicijnen, mobiliteit (hoe het bewegen gaat), slaap en uw mentaal welbevinden (hoe het geestelijk met u gaat). U kunt uw klachten ook toelichten. Op deze manier meten we eigenlijk hoe het met u gaat. 

De antwoorden komen terecht bij het Monitoringscentrum. Als de metingen afwijken, krijgen de medewerkers van het Monitoringscentrum een melding. We nemen dan contact met u op en kunnen op tijd hulp bieden als uw situatie verandert.

Voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij het installeren van de app, kunt u contact opnemen met het Monitoringscentrum.

U kunt ook via de 'Thuismeten app' contact opnemen met het Monitoringscentrum. Bijvoorbeeld als u algemene vragen heeft of wanneer u twijfelt over uw situatie. Dit doet u gemakkelijk via de knop 'Contact met zorgverlener' die u kunt vinden onder het kopje 'Zelfzorg'.

Let op: in spoedeisende situaties belt u NIET met het Monitoringscentrum maar naar uw eigen huisarts, de huisartsenpost (buiten kantooruren), of 112!