Headerafbeelding
Wachtruimte in het SMC
Behandeling

Manuele therapie

Manuele therapie helpt om uw gewrichten beter te laten werken en om uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt.

U merkt het effect van manuele therapie vaak direct: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en minder pijn.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de specifieke bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding kan de manueel therapeut de oorzaak van uw klachten goed beoordelen en uw gewrichten behandelen.

Hoe verloopt de behandeling?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportfysiotherapeut

Heeft u een (sport)blessure? Dan kunt u snel terecht bij een sportfysiotherapeut van Fysiom bij het Sport Medisch Centrum voor een beoordeling van uw blessure, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Wat neemt u mee?

U moet meenemen naar uw afspraak op het Sport Medisch Centrum:

  • uw geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Soms moet u zich extra voorbereiden op uw afspraak in het SMC. Bijvoorbeeld als u een onderzoek of behandeling krijgt. Dit leest u bij de informatie over uw onderzoek of behandeling.

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, sportdietetiek, sportpsychologie en sportpodotherapie.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Meer informatie

Code SMC-031
Laatste revisie: 3 januari 2024 - 15:40
Hoe verloopt de behandeling?

Manuele therapie

Voor een behandeling manuele therapie hoeft u zich niet speciaal voor te bereiden.

Waar meldt u zich in het SMC JBZ?

In MijnJBZ of in de bevestigingsbrief leest u op welke locatie u de afspraak heeft.

Marathonloop 9, 5235 AA ’s-Hertogenbosch

De ingang van het Sport Medisch Centrum JBZ zit in Sporthal ‘De plek’ op de eerste etage. Daar meldt u zich bij de Infobalie.

Het Zuiderkruis 23a, 5215 MV 's-Hertogenbosch

U meldt zich bij entree A (hoofdingang) Sport medisch Centrum JBZ.

De manueel therapeut gebruikt speciale technieken om de beweeglijkheid van uw gewrichten te herstellen. Daarnaast geeft de manueel therapeut instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Na de behandeling kan het zijn dat u een paar dagen wat napijn heeft, dit is een reactie van het lichaam op de behandeling van de therapeut. Vaak is het echter zo dat na een behandeling u zich juist beter voelt.