Headerafbeelding
Zorgverlener bereidt een operatie op de Poliklinische Operatiekamer voor.
Behandeling

Laserbehandeling bij de kaakchirurg

De kaakchirurg gebruikt een waterlaser voor het weghalen van vlekjes, plekjes en bultjes in de mondholte. En soms bij het plaatsen van implantaten en abutments.

Voor welke aandoeningen en behandelingen wordt de waterlaser toegepast?

 

Hoe verloopt de behandeling?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling.

Praktische tips

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Afspraak op onze hoofdlocatie in 's-Hertogenbosch? Meld u eerst digitaal aan. Lees hier hoe dit werkt.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Code MON-076
Laatste revisie: 2 maart 2023 - 09:22
Hoe verloopt de behandeling?

Laserbehandeling bij de kaakchirurg

Na het verdoven brengen we u naar de poliklinische operatiekamer (POK). We leggen een doek over u heen. Wanneer de verdoving is ingetrokken, gaat de behandeling van start.

Na afloop krijgt u een of meerdere recepten mee: een voor de pijnstiller en soms een voor mondspoeling. Deze kunt u ophalen bij uw eigen apotheek of de apotheek in het ziekenhuis.

  • Wij adviseren u na de behandeling te koelen met ijs. Dit zorgt voor minder zwelling. 
  • Spoel uw mond als dat nodig is. De arts schrijft dit dan voor. 

Wat doet u bij problemen thuis na een operatie ?

Krijgt u vóór uw controleafspraak meer pijn of blijft u pijn houden? Of zijn er andere problemen die te maken hebben met de operatie? Dan belt u het ziekenhuis.

Tijdens kantoortijden belt u naar de polikliniek Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie, telefoonnummer: (073) 553 23 30. In dringende gevallen buiten kantoortijden belt u de afdeling Spoedeisende Hulp, telefoonnummer: (073) 553 27 00.

Bij vragen of problemen ná uw eerste controleafspraak belt u uw huisarts.

Heeft u geen controleafspraak in het ziekenhuis? Dan belt u met het ziekenhuis bij problemen in de eerste 10 dagen na de operatie. Ná 10 dagen belt u met uw  huisarts.

Soms moeten de hechtingen eruit gehaald worden. Dit gebeurt meestal na 10 dagen.

Wanneer het stukje weefsel onderzocht is, is de uitslag na ongeveer 10 dagen bekend. Vooraf vertellen we u of u voor het bespreken van de uitslag terugkomt bij de kaakchirurg of dat u hiervoor zelf een afspraak maakt met de verwijzer (uw huisarts of tandarts).