Headerafbeelding
Het Sport Medisch Centrum
Behandeling

Kinderfysiotherapie bij het Sport Medisch Centrum

De kinderfysiotherapeut onderzoekt en behandelt kinderen van 0 tot 18 jaar die problemen hebben met bewegen.

Kinderen die een verkeerde houding, beweging of motoriek aanleren, kunnen daar veel last van hebben. De kinderfysiotherapeut is de specialist in het bewegende en groeiende lichaam.

Lees meer

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en onopgemerkt. Bij sommige kinderen duurt dit langer of wijkt de ontwikkeling af. Deze groep kinderen heeft dan meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Deze kinderen kunnen terecht bij de kinderfysiotherapeut.

Bij het Sport Medisch Centrum zien we veel topsporters. Ook sportende kinderen met blessures kunnen terecht bij de kinderfysiotherapeut. Blessures bij kinderen zijn anders dan bij volwassenen. Dit komt omdat het lichaam nog aan het ontwikkelen is. De groei van botten, spieren en het zenuwstelsel heeft een grote invloed op bijvoorbeeld de motoriek en het ontstaan van klachten en blessures. De kinderfysiotherapeut helpt kinderen met blessures door te letten op zowel de functionaliteit als de groei.

Ook met baby’s kunt u terecht bij de kinderfysiotherapeut. Problemen die we veel zien zijn: een achterstand in de motoriek, een voorkeurshouding of het veelvuldig overstrekken van de rug. Bij baby’s komen we graag bij u thuis. Zo kan het kind ontspannen in zijn eigen omgeving blijven en is de therapie het meest efficiënt.

Hoe verloopt de behandeling?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling.

Praktische tips

Uw afspraak bij de sportfysiotherapeut

Heeft u een (sport)blessure? Dan kunt u snel terecht bij een sportfysiotherapeut van Fysiom bij het Sport Medisch Centrum voor een beoordeling van uw blessure, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt verwachten van uw afspraak.

Wat neemt u mee?

U moet meenemen naar uw afspraak op het Sport Medisch Centrum:

  • uw geldig identiteitsbewijs
  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).

Soms moet u zich extra voorbereiden op uw afspraak in het SMC. Bijvoorbeeld als u een onderzoek of behandeling krijgt. Dit leest u bij de informatie over uw onderzoek of behandeling.

Tarieven en vergoedingen

Alle informatie over de tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, sportdietetiek, sportpsychologie en sportpodotherapie.

MijnJBZ voor kinderen

Kinderen onder de 12 jaar en hun ouders kunnen niet inloggen in het dossier van het kind in MijnJBZ. Wilt u informatie in het dossier inzien? Dan kunt u mogelijk een machtiging voor uw kind aanvragen. Kijk voor de actuele informatie op www.mijnjbz.nl/machtiging.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code SMC-050
Laatste revisie: 3 januari 2024 - 15:01
Hoe verloopt de behandeling?

Kinderfysiotherapie bij het Sport Medisch Centrum

Voor een behandeling kinderfysiotherapie hoeft u zich niet speciaal voor te bereiden.

Waar meldt u zich in het SMC JBZ?

In MijnJBZ of in de bevestigingsbrief leest u op welke locatie u de afspraak heeft.

Marathonloop 9, 5235 AA ’s-Hertogenbosch

De ingang van het Sport Medisch Centrum JBZ zit in Sporthal ‘De plek’ op de eerste etage. Daar meldt u zich bij de Infobalie.

Het Zuiderkruis 23a, 5215 MV 's-Hertogenbosch

U meldt zich bij entree A (hoofdingang) Sport medisch Centrum JBZ.

Kinderfysiotherapie verloopt hetzelfde als fysiotherapie bij volwassenen. Eerst bespreekt de fysiotherapeut de problemen van uw kind met bewegen. Daarna doen we een lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut kijkt waar we aan kunnen werken. De behandeling is gericht op het verbeteren van het bewegen. Voorbeelden van behandelingen: oefentherapie, taping, adviezen en begeleiding van de ouders/verzorgers.