
Gipsverband
Er zijn verschillende redenen waarom u een gipsverband kunt krijgen. Meestal gaat het om een botbreuk. Het gipsverband zorgt er dan voor dat botten in de goede stand blijven staan en kunnen genezen.
Translate instructions
For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Lees meer
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis gebruiken we vrijwel altijd kunststofgips. Gips kan op verschillende manieren worden aangelegd. Meestal krijgt u circulair gips. Dit is gips wat helemaal rondom zit. In enkele gevallen wordt dit gips nog open gemaakt aan 1 kant. Dit is niet altijd zo.
Hoe lang het gips moet blijven zitten en of het gips moet worden vervangen, kunnen we pas zeggen op de dag van uw controle bij uw behandelend specialist. Bij het aanleggen van uw eerste gips op de Spoedeisende Hulp kunnen we hier nog geen uitspraken over doen.
Op de Gipskamer wordt u behandeld door één van de gipsverbandmeesters. Dit gebeurt steeds onder verantwoording van uw behandelend specialist. Als dat nodig is, overlegt de gipsverbandmeester met uw behandelend specialist.
Wat u moet weten over uw gips
Gips en vliegreizen
Het uitharden van het gips
Water en gips
Lopen met gips
Zwelling als u gips heeft
Waar moet u thuis op letten?
Oefeningen als u gips heeft
Jeuk en huidbeschadigingen
Eerste controle afspraak
Tweede controleafspraak en gips verwijderen
Zwelling na het verwijderen van het gips
Oefeningen na het verwijderen van het gips
Osteoporose
Begeleiding nodig?
Heeft u nog vragen?
Praktische tips
Wat neemt u mee?
Bij iedere afspraak in het ziekenhuis neemt u mee:
- een geldig legitimatiebewijs
- uw JBZ-patiëntenpas
- uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO).
Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.
Gegevens delen
Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.
MijnJBZ
Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien?
MijnJBZ voor kinderen
Kinderen onder de 12 jaar en hun ouders kunnen niet inloggen in het dossier van het kind in MijnJBZ. Wilt u informatie in het dossier inzien? Dan kunt u mogelijk een machtiging voor uw kind aanvragen. Kijk voor de actuele informatie op www.mijnjbz.nl/machtiging.