Headerafbeelding
Algemeen twee oudere vrouwen op de boulevard, knuffel
Behandeling

Ergotherapie voor mensen met zitproblemen bij darmkanker

Mensen met darmkanker hebben soms pijnklachten bij het zitten.

Krijgt u pijn tijdens zitten en weet u niet welke houding u moet aannemen tijdens zitten? Dan kan een kortdurende ergotherapie behandeling helpen.

Hoe verloopt de behandeling?

Alle belangrijke informatie op een rij

Praktische tips

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Betrokken afdelingen

Code PMD-307
Laatste revisie: 19 februari 2024 - 09:25
Hoe verloopt de behandeling?

Ergotherapie voor mensen met zitproblemen bij darmkanker

Uw problemen met het zitten kunnen veroorzaakt worden door uw ziekte en/of aandoening en/of behandeling. Uw problemen kunnen ook beïnvloed worden door houding en meubels. Het is belangrijk dat u gebruik maakt van het juiste materiaal, zoals een passende stoel om pijnklachten te verminderen of om klachten te voorkomen. Wij willen u hierbij graag begeleiden. Meer hierover leest u in de folder 'Pijnklachten bij het zitten'.

Wat doet de ergotherapeut?

De ergotherapeut:

  • Onderzoekt welke stoel en zitkussen het beste is voor u.
  • Geeft u de mogelijkheid om thuis verschillende zitkussens uit te proberen.
  • Geeft u zo nodig advies bij eventuele aanpassing van uw omgeving en/of bij het kopen van een zitkussen.
  • Maakt een zitkussen voor u, als dat nodig is.

Bent u onder behandeling bij een arts en/of gespecialiseerd verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis?

Bespreek uw probleem met de arts of gespecialiseerd verpleegkundige. Zij kunnen dan voor u een verwijzing sturen naar de ergotherapie.

Als de verwijzing binnen is bij de afdeling Paramedische ziekenhuiszorg, ergotherapie, nemen wij contact op om met u een 1e afspraak te maken. Wij proberen deze zoveel mogelijk te combineren met uw andere afspraken in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u bellen naar de afdeling Paramedische ziekenhuiszorg, telefoonnummer (073) 553 61 55.