Headerafbeelding
Een patiënt oefent het snijden van groenten tijdens het koken
Afdeling

Ergotherapie

U kunt ergotherapie krijgen als u door een aandoening, ongeluk of operatie moeite heeft om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren.

De ergotherapeut van het Jeroen Bosch Ziekenhuis bekijkt met u hoe u veilig en zelfstandig kunt functioneren en geeft zo nodig advies wat daarvoor nodig is.

De ergotherapeut wordt altijd ingeschakeld door een arts (specialist) of afdeling, bijvoorbeeld de neuroloog, chirurg of geriater. De ergotherapeut geeft ergotherapeutisch advies aan uw arts, bijvoorbeeld over uw ontslag en of er na uw ontslag nog ergotherapie nodig is.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Aandoeningen
Bekijk aandoeningen
Behandelingen
Bekijk behandelingen

Hoe verloopt de behandeling?

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling

Praktische tips

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
profielfoto zorgverlener Rianne Peijnenborgh
H.A.A.M. Peijnenborgh
Ergotherapeut
Ilse Siegmund
I.M. Siegmund
Ergotherapeut
Bekijk ons team

Betrokken afdelingen

Meer informatie

Code AFD-084
Laatste revisie: 7 november 2023 - 14:15
Hoe verloopt de behandeling?

Ergotherapie

De ergotherapeut onderzoekt tijdens uw opname in het ziekenhuis in hoeverre het u lukt om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren. De ergotherapeut heeft een gesprek met u en doet verschillende testen en/of observaties.

De ergotherapeut let op hoe u zich beweegt, op welke manier u de activiteiten uitvoert en hoe veilig en zelfstandig u dit doet. Zo nodig zal een ergotherapeut er ook voor zorgen dat u goed kunt zitten. Eventueel wordt een rolstoel ingezet die u tijdens opname kunt gebruiken.

Bent opgenomen in het ziekenhuis? Dan komt de ergotherapeut bij u langs op de verpleegafdeling.