
Diverticulose en diverticulitis, voedingsadviezen
Met leefregels en voedingsadviezen kan het ontstaan van nieuwe divertikels en ontstekingen zoveel mogelijk worden voorkomen.
Translate instructions
For translating the text, please follow this instruction:
1. Select the text you want to translate.
2. Choose ‘Vertalen’.
3. Select the language you prefer.
4. You can read and/or listen to the translated text (by Google).
Lees meer
Divertikels verdwijnen niet, alleen als de arts een deel van de darm via een operatie verwijdert. Meestal is behandeling van divertikels niet nodig. Het is belangrijk om te zorgen dat uw ontlasting soepel blijft. Soepele, zachte ontlasting blijft namelijk minder snel in de divertikels hangen. Ook voorkomt u hiermee dat er een verhoogde druk ontstaat in uw darmen. Bij hele lichte ontstekingen is vaak geen behandeling nodig. Meestal wordt in dat geval het advies gegeven om het even rustig aan te doen en licht verteerbaar of soms zelfs enige tijd vloeibaar te eten, zodat de ontstekingen kunnen herstellen.
Als ondanks de leefstijladviezen uw ontlasting hard blijft, dan kunt u met uw (huis)arts overleggen om eventueel medicijnen te gebruiken om de ontlasting soepel te houden. Bijvoorbeeld psylliumvezels of laxeermiddelen.
Praktische tips
MijnJBZ
Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien?
Gegevens delen
Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.
Bekijk uw zorgverzekering
Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.