Wat kunt u verwachten als u een afspraak heeft bij een sportarts van het SMC?

Bij (sport)blessures kunnen sporters snel in het Sport Medisch Centrum terecht voor blessurebeoordeling, diagnostiek, blessurebehandeling en begeleiding. De sportarts analyseert uw klacht(en) op basis van een uitgebreid onderzoek. Wanneer dat nodig is kan de sportarts aanvullend onderzoek gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn röntgenfoto's, MRI, CT, echografie, ECG, inspanningstest.

U kunt bij de sportarts terecht voor sportgerelateerde gezondheidsproblemen, blessures en analyses. De sportarts heeft kennis van sporten en de lichaamsdelen die u voor het sporten nodig heeft. Hierdoor kan de sportarts uw blessure beoordelen en behandelen. Wanneer blessures door andere specialisten zijn onderzocht en behandeld zonder het gewenste resultaat, kan de sportarts hier opnieuw naar kijken.

De sportartsen kunnen (beginnende) sporters een individueel sport- en beweegadvies geven. Daarnaast kunnen de sportarts en sportfysiotherapeut advies geven over het verbeteren van prestaties, trainingsopbouw en -intensiteit, materiaalkeuze en voeding.

Consult

Wilt u een afspraak maken voor een consult bij de sportarts? Dan heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Voor het maken van een afspraak bij de sportarts belt u naar het secretariaat van het Sport Medisch Centrum.

Wat neemt u mee?

  • Uw geldig legitimatiebewijs.
  • In geval van sportmedische klachten: sportmaterialen die belangrijk zijn voor het onderzoek, zoals sportschoenen enzovoort.

Kunt u niet naar uw afspraak komen?

Als u niet naar uw afspraak kunt komen, belt u dan uiterlijk een dag voor het consult naar het secretariaat.

Uw afspraak

Het eerste consult duurt een half uur. De vervolgconsulten duren een kwartier. Ook blessures waarvoor u misschien al fysiotherapeuten of andere specialisten heeft bezocht kunnen opnieuw worden beoordeeld. Na het stellen van de diagnose wordt in overleg met u beslist of er een vervolgbehandeling plaatsvindt.

Onderzoek

U kunt bij onze sportartsen terecht voor:

Sportgeneeskundig spreekuur

Er is een sportgeneeskundig spreekuur van de sportarts, de orthopedisch chirurg en de sportfysiotherapeut. Zo kan er snel een multidisciplinaire behandeling worden gestart.

Code SMC-038
Laatste revisie: 25 oktober 2022 - 12:10