Van afspraak tot uitslag bij de afdeling Radiologie

Wat kunt u verwachten als u voor een onderzoek of behandeling naar de afdeling Radiologie komt?

Moet ik altijd een afspraak maken?

U heeft van uw aanvragend arts een verwijsbrief gekregen voor de afdeling Radiologie. Voor alle onderzoeken moet u een afspraak maken. Dit in verband met vaste werkschema’s en eventuele voorbereidingen waar u zich aan moet houden.

Om een afspraak te maken belt u de afdeling Radiologie.

Wie krijg ik aan de telefoon?

Als u belt krijgt u een medewerker van de afdeling Radiologie aan de lijn. De medewerker neemt een aantal vragen met u door. Het is makkelijk als u uw burgerservicenummer, uw verwijsbrief en agenda bij de hand heeft.

Op welke locaties kan ik terecht en zijn er ook uitzonderingen?

We kunnen op de volgende locaties een afspraak voor u inplannen:

  • Locatie ‘s-Hertogenbosch; voor alle beeldvormende onderzoeken.
  • Locatie Boxtel; voor eenvoudige röntgenonderzoeken, zoals longfoto’s, skeletfoto’s en buikfoto’s. U moet altijd een afspraak maken. Voor sommige echo's kunt u op deze locatie terecht (alleen op afspraak).
  • Locatie Rosmalen; voor eenvoudige röntgenonderzoeken, zoals longfoto's, skeletfoto's en buikfoto's. U moet altijd een afspraak maken. Voor sommige echo's kunt u op deze locatie terecht (alleen op afspraak).
  • Locatie Drunen; voor eenvoudige röntgenonderzoeken, zoals longfoto's, skeletfoto's en buikfoto's. U moet altijd een afspraak maken. Voor sommige echo's kunt u op deze locatie terecht (alleen op afspraak).
  • Locatie Zaltbommel; voor eenvoudige röntgenonderzoeken, zoals longfoto's, skeletfoto's en buikfoto's. U moet altijd een afspraak maken. Voor sommige echo's kunt u op deze locatie terecht (alleen op afspraak).

Als u een afspraak maakt voor een röntgenfoto krijgt u geen afspraakbevestiging thuis. Voor elk ander onderzoek ontvangt u een afspraakbevestiging en een bijbehorende folder. Leest u deze goed door en houdt u rekening met eventuele voorbereidingen.

Waar moet ik mezelf melden?

Heeft u een afspraak op de hoofdlocatie in Den Bosch? Meld u zich dan ruim op tijd met een legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) aan bij een gele zuil op de boulevard bovenaan de roltrap. Daar krijgt u een QR-code. Met deze code meldt u zich aan bij de gele zuil op de afdeling Radiologie, route B04. U krijgt dan een ticket met de wachtruimte waar u kunt zitten. U wordt door een laborant binnengeroepen voor het onderzoek. Als het onderzoek klaar is, mag u weer gaan.

Heeft u een afspraak op een buitenlocatie (Rosmalen, Drunen, Boxtel of Zaltbommel)? Meld u zich dan bij binnenkomst aan bij de balie met een legitimatiebewijs. U wordt door een laborant binnengeroepen voor het onderzoek. Als het onderzoek klaar is, mag u weer gaan.

Van wie krijg ik de uitslag?

U krijgt de uitslag van de arts die het onderzoek voor u heeft aangevraagd (uw huisarts of specialist). Als er sprake is van een acute afwijking, dan wordt u meteen doorgestuurd naar de afdeling Spoedeisende Hulp voor verdere behandeling. Ook een medisch specialist in het ziekenhuis kan een foto meteen beoordelen.

Laatste revisie: 9 januari 2024 - 10:24