Headerafbeelding
afdelingen oogarts
Afdeling

Oogheelkundig Operatiecentrum

In het Oogheelkundig Operatiecentrum op de polikliniek Oogheelkunde worden staaroperaties uitgevoerd.

De oogartsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gebruiken sinds 2008 een patiëntvriendelijkere wijze van verdoven tijdens de staaroperatie. In plaats van plaatselijke verdoving met een prik bij of onder het oog, verdoven we het oog alleen met oogdruppels. Bij de verdoving via de prik was de hulp van de anesthesioloog noodzakelijk. Nu is dat niet meer nodig. Hierdoor is het proces rondom de staaroperatie een stuk simpeler geworden.

Lees meer

Wat zijn de voordelen voor u?

  • U krijgt direct bij de diagnose een vooronderzoek als voorbereiding op de ingreep. Daarna hoort u direct de datum voor de operatie.
  • We werken met een klein team; waardoor de sfeer ontspannen is. Dit horen we ook regelmatig terug van patiënten.
  • Na de operatie mag u direct naar huis. Door de zeer korte lijnen op het operatiecentrum bent u snel, soms wel binnen een uur, klaar.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Behandelingen
Bekijk behandelingen

Praktische tips

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak, onderzoek of operatie? Lees dan op de pagina 'Naar het ziekenhuis in coronatijd' informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij iedere afspraak in het ziekenhuis moet u meenemen: een geldig legitimatiebewijs, uw JBZ-patiëntenpas en uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Hier vindt u meer informatie over wat u moet meenemen.

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

Herhaalrecept? Zo geregeld via MijnJBZ

Het aanvragen van herhaalrecepten kan digitaal. U hoeft dit niet meer telefonisch te doen. U kunt via MijnJBZ uw medicatie bestellen. Elke dag van de week 24 uur per dag. Het bestellen van herhaalmedicatie geldt alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door een specialist in het JBZ.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

MijnJBZ

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Betrokken afdelingen

Code AFD-043
Laatste revisie: 2 september 2021 - 13:22

Oogheelkundig Operatiecentrum