Wetenschappelijk onderzoek bij kanker

De afdeling Oncologie heeft voor wetenschappelijk onderzoek een eigen 'Trialbureau Oncologie'. Het team Trialbureau Oncologie bestaat uit 4 researchcoördinatoren/verpleegkundigen met ieder hun eigen aandachtsgebied. Het team Trialbureau Oncologie doet onder meer onderzoek naar geneesmiddelen en behandelingen bij verschillende soorten kanker. De afdeling Longgeneeskunde heeft een eigen onderzoeksafdeling.

Binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis vinden we het belangrijk om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Op de pagina ‘Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek’ leest u over de beoordeling van onderzoek, zelf meedoen aan onderzoek en uw privacy.

Bent u onder behandeling voor kanker, dan kunnen we u tijdens uw bezoek aan de polikliniek of tijdens uw verblijf in het ziekenhuis vragen of u wilt deelnemen aan een (geneesmiddelen) onderzoek. Met uw hulp kunnen we onderzoeken of een nieuw geneesmiddel of een nieuwe behandeling beter werkt. 

Mogelijk benadert een researchcoördinator/verpleegkundige van het Trialbureau Oncologie u over uw deelname aan een wetenschappelijk onderzoek of voor het maken van een afspraak voor bloedafname voor dit onderzoek.

Waarom doen we onderzoek?

Op de afdeling Oncologie willen we u de best mogelijke behandeling bieden. Dankzij (geneesmiddelen) onderzoek uit het verleden kunnen wij kanker beter behandelen dan vroeger. Maar de ontwikkelingen gaan snel. Om kanker nog beter te kunnen behandelen, blijven we onderzoek doen.

Meedoen is altijd vrijwillig. Een arts of verpleegkundig specialist legt u precies uit wat het onderzoek inhoudt. Daarna kunt u beslissen of u wel of niet wilt deelnemen. Ook als u besluit om niet deel te nemen, blijft u de best mogelijke behandeling krijgen.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over het wetenschappelijk onderzoek kunt u contact opnemen met het Trialbureau Oncologie. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer (073) 553 38 63.

De afdeling Research Longgeneeskunde is bereikbaar via telefoonnummer (073) 553 35 55.

Kijk voor een overzicht van alle actuele wetenschappelijke onderzoeken in Nederland op Kanker.nl.

Code ONC-200G
Laatste revisie: 21 februari 2024 - 13:40