Headerafbeelding
Foto Hartlounge
Afdeling

Hartlounge (cardiologie)

In de Hartlounge kunt u zich voorbereiden op een onderzoek of behandeling. Bijvoorbeeld voor een dotterbehandeling of hartkatheterisatie. Na het onderzoek of de behandeling komt u weer terug op de Hartlounge. U kunt daar uitrusten terwijl de verpleegkundigen u goed in de gaten houden.

U kunt in deze huiselijke omgeving in een van de comfortabele stoelen gaan zitten of een krant of tijdschrift lezen aan de loungetafel. U mag uw eigen, gemakkelijk zittende kleding dragen in de hartlounge. U kunt met een eigen meegebrachte laptop, tablet of telefoon gebruikmaken van het Wi-Fi-netwerk. We raden u aan om iets mee te nemen waarmee u zich kunt vermaken, zoals een tijdschrift, boek, tablet.

Zelfstandigheid wordt gestimuleerd in de Hartlounge. Zo kunt u zelf koffie of thee nemen en zelf eten bestellen.

Over de Hartlounge

Alle belangrijke informatie op een rij

Praktische tips

Wat neemt u mee bij een (dag)opname?

Als u voor een (dag)opname naar het ziekenhuis komt, neem dan uw geldig identiteitsbewijs mee. En ook de medicijnen die u thuis gebruikt. Lees goed de folder 'Voorbereiding op een (dag)opname'. Hierin staat een lijstje van zaken die u moet meenemen bij een (dag)opname. 

Opleidingsziekenhuis

In het JBZ leiden we verpleegkundigen, coassis­tenten, artsen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat bij uw afspraak soms meerdere zorgverleners aanwezig zijn. En het kan zijn dat u onderzocht of behan­deld wordt door een zorgverlener in opleiding. Deze zorgverlener werkt altijd onder supervisie van een gekwali­ficeerde zorgverlener.

MijnJBZ

Via MijnJBZ kunt u zelf een deel van uw persoonlijke en medische gegevens inzien die in het JBZ over u bekend zijn. Zie ook: Wat kan ik in MijnJBZ zien? 

Code AFD-135
Laatste revisie: 7 november 2023 - 14:20
Over de Hartlounge

Hartlounge (cardiologie)

Om te voorkomen dat het in de Hartlounge te druk wordt, mag er maximaal 1 bezoeker bij u zijn. Als er veel mensen aanwezig zijn, kan de verpleegkundige aan uw bezoek vragen om ergens anders te wachten.

Meestal kunt u op de dag van de behandeling weer naar huis. Omdat alle voorzieningen dicht bij elkaar liggen, hoeft u niet meer op de avond voor de behandeling opgenomen te worden.

Er is een kleine kans dat u een nacht moet blijven. U wordt dan na het onderzoek of de behandeling overgeplaatst naar een andere afdeling. Als dit het geval is hoort u dit van uw arts of de verpleegkundige.