Headerafbeelding
Kersenbloesem in de binnentuin
Afdeling

Griepafdeling

De Griepafdeling is bedoeld voor patiënten die besmet zijn met het influenzavirus. Dit wordt ook wel het griepvirus genoemd.

Patiënten met het griepvirus zijn soms te ziek om thuis te blijven. Daarom worden zij opgenomen op de Griepafdeling. De Griepafdeling bestaat uit een aantal kamers op de verpleegafdeling Geriatrie. Op de Griepafdeling ligt u samen met andere patiënten die hetzelfde virus dragen. Er komt dagelijks een arts bij u langs.

Over deze verpleegafdeling

Alle belangrijke informatie over deze afdeling op een rij

Meer informatie

Code VPA-402
Laatste revisie: 21 november 2023 - 10:49
Over deze verpleegafdeling

Griepafdeling

Mensen met griep zijn besmettelijk op de dag vóórdat de ziekteverschijnselen beginnen tot ongeveer 5 dagen daarna. Het griepvirus zit in druppeltjes snot, slijm en speeksel. Door praten, hoesten of niezen verspreidt het virus zich. We nemen maatregelen om te voorkomen dat andere mensen ook besmet raken. Dit noemen we druppelisolatie.

Wat betekent druppelisolatie voor u?

Aan de deur van uw kamer hangt een gele kaart met daarop maatregelen die u, uw bezoek en onze medewerkers moeten nemen. De maatregelen zijn:

  • U wast uw handen na elk toiletbezoek met water en zeep.
  • De deur van uw kamer mag open blijven. Als u de kamer verlaat, ontsmet u de handen met handalcohol. En draagt u een IIR medisch mondneusmasker
  • De medewerkers die u verzorgen, dragen een IIR medisch mondneusmasker.
  • De medewerkers ontsmetten hun handen met handalcohol bij het binnenkomen en verlaten van de kamer en tussendoor bij verpleegkundige en medische handelingen.
  • Als u voor onderzoek of behandeling naar een andere afdeling gaat, dan gelden dezelfde maatregelen.

Meestal kunt u na 5 dagen de Griepafdeling verlaten. U gaat dan naar huis of u wordt opgenomen op een andere verpleegafdeling. Dit is afhankelijk van de klachten die u eventueel nog heeft. Wanneer u weer thuis bent, hoeft u geen bijzondere maatregelen meer te nemen.

U mag gewoon bezoek ontvangen. Er zijn wel maatregelen voor bezoek. Die staan toegelicht op de gele kaart op uw deur. De maatregelen zijn:

  • Uw bezoek draagt voor de eigen bescherming een IIR medisch mondneusmasker.
  • Als uw bezoek weer weggaat, doen zij eerst het mondneusmasker af. Daarna moeten zij de handen ontsmetten met handalcohol.
  • Bij kinderen tot 12 jaar is begeleiding van een volwassene noodzakelijk.

In verband met de rust op de afdeling vragen wij u om niet meer dan 2 bezoekers tegelijk te ontvangen.

Heeft u nog vragen over griep? Dan kunt u contact opnemen met de dienst Hygiëne en Infectiepreventie, telefoonnummer (073) 553 29 54.

De Griepafdeling is bereikbaar via telefoonnummer: (073) 553 85 51